- hirdetés -

Tizennyolcadik alaklommal szervezi meg jótékonysági futását, a Mikulásfutást az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. A hagyományoktól eltérően, idén más formában lehet részt venni az eseményen.

Az Orosházi Gyerek- és Ifjúsági Önkormányzat Facebookoldalán közzétett felhívásban azt írják, az idei rendezvény akár az I. MikulásNEMfutás nevet is kaphatta volna, hiszen a megszokottól eltérően 2020-ban nem lesz csoportos, mikulássapkás futás a városban. Helyette egyénileg is lehet teljesíteni a távot, melynek teljesítését egy képernyőfotóval lehet igazolni. A futásról készült képeket az esemény facebookfalára az #ohgyiok, #mikulasfutas és #2020 hashtagekkel kell feltölteni. A képeket feltöltők között ajándékot sorsolnak ki.

Bár a kivitelezés más, a cél továbbra is nemes. Már megkezdődött a mikuláscsomagok gyűjtése, melyeket rászoruló gyermekek kapnak meg. Mint írják, a Diáktanyán (Ond utca 18.) várják a mikuláscsomagokat nyitva tartási időben. Az ajándékokat december 4-én juttatják el a gyermekekhez Orosháza 6 intézményének és szervezetének segítségével.

További gyűjtésre ösztönöz a GYIÖK. Azt kérik, hogy akik tehetik munkahelyükön, az iskolában, vagy bármely közösségben szervezzenek saját mikuláscsomag-gyűjtést, és álljanak a nemes cél oldalára. A megalakult csomaggyűjtők között szintén ajándékot sorsolnak ki.

A Mikulásfutással kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető a gyiokoh@gmail.com e-mail-címen, vagy a +36-70/337-5034-es telefonszámon. Az esemény Facebookoldala ide kattintva érhető el.

Változás!

Az ajándékba szánt csomagokat a Diáktanya helyett a Polgármesteri Hivatal portáján lehet leadni. Több, mint 10 csomag leadása esetén előzetes telefonos egyeztetés mellett a GYIÖK képviselete el is megy az ajándékba szánt édességért. Ez esetben a +36-70/337-5034-es telefonszámot kell tárcsázni!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.