- hirdetés -

A vér, élet. Sőt nem csak élet, de sok esetben életet ment és az életmentő vérre, vérkészítményekre a mostani, járvánnyal súlyosbított időben is égető szükség van.

A Vöröskereszt munkatársai fáradhatatlanul szervezik országszerte a véradásokat. Csütörtöki, orosházi akciójukhoz az Orosháza és Körzete Méhész Egyesület nyújtott segítséget. Mézet ajándékoztak a mai napon karjukat nyújtó donoroknak.

A véradás – az egészségvédelmi előírások fokozott betartása mellett – nem sokban különbözött a megszokottól, hacsak abban nem, hogy a délutáni véradóknak az idén megválasztott Diák Mézkirálynő adta át személyesen az ajándék mézet. Rajki József, a méhész egyesület elnöke elmondta, szívesen segítenek.

– Ha csak tehetjük, a méhész egyesület mindig is szívesen állt és áll a jó ügyek mellé, a véradás pedig – különösen a mostani nehéz időkben – mindenképp a jó ügyek közé tartozik. A méz köztudottan egészséges és finom táplálék, ezért is gondoltuk, hogy hasznos ajándék lehet. Az egyesület tagsága saját készletéből ajánlotta fel a negyven kisüvegnyi mézet, melyet Diák Mézkirálynőnk, Olajos Szandra porciózott üvegekbe és adott át a véradóknak, ezzel is emelve az adomány értékét – tette hozzá az elnök.

A Diák Mézkirálynő adta az ajándék mézet a véradóknak (Fotó: Horváth Bence)

A vöröskeresztesek munkáját nehezítik a jelen körülmények. Erről beszélt a véradás kapcsán Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete elnöke:

– Kevesebben vannak ilyenkor a véradók, többen félnek a vírushelyzet miatt eljönni. Mindenkit megnyugtathatok, hogy a véradás ebből a szempontból biztonságos. Ide csak egészséges emberek jönnek, ráadásul a munkatársaim is megtesznek minden lehető óvintézkedést. Mi úgy tudunk eredményesebbek lenni, ha mellénk állnak a magánemberek, szervezetek. A legjobb, ha jönnek vért adni, de a méhészekéhez hasonló támogatásoknak is nagyon örülünk – emelte ki Tóth Zoltánné.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.