- hirdetés -

Fenntartóváltás történt a Kodolányi János Egyetemen még tavasszal, ennek eredményeként jelentős fejlesztések valósulnak meg az orosházi székhelyű felsőoktatási intézmény összes kampuszán. Dr. Szabó Péter, az egyetem rektora elmondta, 2024-ben indulhat el az egyetem kreatív gazdaság, kreatív társadalom doktori programja.

Míg a koronavírus-járvány újabb hulláma söpör keresztül Magyarországon, addig a Kodolányi János Egyetemen nincs megállás. A felsőoktatási intézményben sikeresen indult a tanév, a kollégium is megnyitott és pezsgő közösségi élet alakult ki az egyetemen. Dr. Malatyinszki Szilárd központi székhely igazgató elmondta, minden az előírásoknak megfelelően, a védelmi szabályok betartása mellett történik. A szeminárium jellegű órákat előbbre vették, hogy az esetleges bezárásból adódóan ne sérüljenek a hallgatói érdekek, és minél több tudást tudjanak elsajátítani a diákok személyes részvétel keretében. Az igazgató a beiskolázás kapcsán elmondta, ösztöndíjat indít az egyetem az orosházi kampuszon, így néhányan az intézmény jóvoltából ingyen végezhetik tanulmányaikat.

Szatmári Péter tudományos és fejlesztési rektorhelyettes idén év elején kapcsolódott be a Kodolányi János Egyetem munkájába. Kiemelte, megannyi programmal, előadással készülnek nem csak a hallgatók számára, hanem más, a tudományok iránt nyitott érdeklődő személyek részére egyaránt. A novemberben esedékes Tudomány Ünnepe kapcsán online előadásokat tartanak majd, a fókusz ezúttal a vállalkozásindításra, a start up világra helyeződik. Kiemelte, a legközelebbi ilyen előadás november 17-én 16 és 17 óra között lesz elérhető, melynek keretében a Nyugat-Balkánra kalauzolják el a hallgatóságot.

Az egyetem rektora, Dr. Szabó Péter az intézményben történt fenntartóváltással kapcsolatban elmondta, a Docler Holding, mint új fenntartó kiemelt figyelmet fordít az egyetemi élet, a rendelkezésre álló eszközpark, továbbá az oktatás fejlesztésére. Kiemelte, a cégcsoport tulajdonosa Gattyán György, aki Magyarország második leggazdagabb embere és nem mellesleg egykori Kodolányi hallgató. Mint mondta, portfóliójába remekül illeszkedik a Kodolányi, hiszen a vállalat szerteágazó tevékenységet folytat a közösségszervezéstől, a hajórestauráláson át egészen a filmiparig, de az informatikafejlesztés terén végez kimagasló munkát. A rektor elmondta, a felhasználóváltásnak köszönhetően olyan fejlesztési munkákat tudtak megkezdeni, melyekre ezelőtt nem lett volna lehetősége az intézménynek. A legnagyobb fejlesztésként az egyetem új, kreatív gazdaság, kreatív társadalom doktori programját, amelyet a tervek szerint 2024-ben indítanának el. Különlegesség, hogy ezt a doktori programot nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unióban is akkreditálni kívánja az intézmény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.