- hirdetés -

A koronavírus-járvány miatt idén ökumenikus szertartás nélkül emlékeztek meg az I. és II. világháborúkban elhunyt katonákról az Alvégi temetőben.

Az I. és II. világháborúk során fiatal, életerős emberek haltak értelmetlen halált. A legtöbben közülük még csak a húszas éveik elején jártak, de voltak olyan elesettek is, akiknek kiléte a mai napig ismeretlen, sírkövükön így csak ismeretlen honvédként lehetnek feltüntetve. Az elhunytak előtt hagyományosan ökumenikus megemlékezéssel tisztelegnek november 1-én.

Bojtor István helyezte el az önkormányzat nevében az emlékezés koszorúit (Fotó: Horváth Bence)

Az idei évben a koronavírus-járvány azonban felülírta ezt a hagyományt. A történelmi egyházak képviselőinek részvétele nélkül, szűk körben emlékeztek meg az elhunytakról november 2-án. A város önkormányzata nevében Bojtor István alpolgármester helyezte el az emlékezés koszorúit az Alvégi temetőben.

Az alpolgármester meglátogatta a II. világháború során elhunyt magyar katonák emlékhelyét, majd a szovjet és a román katonák sírhelyénél is koszorút helyezett el. Az idei megemlékezés végén, a hagyományoknak megfelelően az I. világháborúban, szintén nagyon fiatalon elhunyt orosháziak emlékhelyére is koszorú került.

A II. világháború mellett az I. világháborús hősök emlékhelyére is koszorú került (Fotó: Horváth Bence)

– A város önkormányzata idén is elhelyezte koszorúit a háborús hősök emlékműveinél. Az idei év olyan szempontból rendhagyó volt, hogy az ismert okok miatt nem tartottunk ökumenikus szertartást. Így egy kicsit szűkebb körben, de méltóképpen próbáltunk meg tisztelegni a hősök emléke előtt – nyilatkozta Bojtor István.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.