- hirdetés -

Az adventi időszakban már megszokott, hogy ünnepi fényár borítja el a várost, illetve korcsolyapályát és különböző díszeket helyeznek el. A járványhelyzet ellenére a városvezetés idén is szeretné megteremteni a karácsonyi hangulatot Orosházán.

A legutóbbi testületi ülésen már az adventi időszakról is tárgyaltak a képviselők. A városvezetés ajánlatot kért az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt.-től, amely a városi díszkivilágítást szokta biztosítani december 6-a, illetve január 6-a között. A járvány ellenére az ünnepi hangulat megteremtéséről idén sem mondana le az önkormányzat.

– Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük a járványügyi helyzetet és az operatív törzs ezzel kapcsolatban hozott intézkedéseit. A mostani döntés azt szolgálta, hogy a pénzügyi lehetőséget megteremtsük annak, hogy a megszokott ünnepi elemeket biztosítani tudjuk és ne az utolsó pillanatban kelljen erre megoldást találni – fogalmazott Bojtor István alpolgármester, hozzátéve: olyan szerződéseket köt a város, amelyet pénzügyi veszteség nélkül tud felbontani.

Az ünnepi időszak egyik közkedvelt eleme a műjégpálya és az ott található látványelemek, illetve pavilonok. Tavaly novemberben még úgy tűnt, hogy kimarad az adventi programok sorából a jégpálya. Az orosháziak jelezték, hogy szeretnének korcsolyázni a főtéren, ezért a városvezetés felülbírálta korábbi döntését. A programelemek között idén már szerepel a műjégpálya, de a folyamatosan változó járványhelyzet miatt egyelőre nem tudni, hogy a lakosoknak lesz-e lehetőségük kihasználni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.