- hirdetés -

Átlagosan 1500 és 5000 forint között mozognak a koszorúárak mindenszentek és halottak napja előtt, persze az ár függ a mérettől és a díszítettségtől is. A szezonális vágott és cserepesvirágok idén kicsit kedvezőbb áron kaphatók.

Egy egyszerű díszítésű, kis méretű koszorú kicsit több mint ezer forintért kapható, a nagyobb, díszesebbek viszont akár 4000 és 5000 forint között is lehetnek. Az ünnep előtt pár nappal még kevesebben vásárolnak, a legnagyobb rohamra ilyenkor is az utolsó pillanatban kell számolni.

Dékány Gabriella 24 éve termeszt virágokat, krizantémot 2001 óta. Standjánál keresett az árvácska is, abból sok fogyott a napokban. Az örök sláger a krizantém, abból is többet eladott már, de vegyes beültetésű sírtálakkal is készül az ünnepre. Mint mondta, idén kedvezőbb áron tudják értékesíteni a virágokat.
– A tavalyi és a tavaly előtti évhez viszonyítva idén alacsonyabb áron tudunk értékesíteni. Talán azért, mert hidegebb és csapadékosabb volt az időjárás. A kerti krizantémok nem nyíltak úgy ki, szálas krizantémból pedig kevesebbet termeltek. A cserepes krizantémból a tűszirmú az, ami nagyon kelendő, emellett az apró, gombvirágú növények is kelendőek – nyilatkozta a termelő.

A kisebb cserepes virágok pár száz forintba kerülnek, míg a nagy bokros virágok ára akár több ezer forintra is rúghat. A vágott virágokat értelemszerűen a temetőjárás napján veszik leginkább, a cserepeseket már akár napokkal előtte is beszerzik a helyiek. Az orosházi piacon a virágok és mécsesek mellett más dísztárgyakat is találni. Ilyenek a fatárgyak, dobozok, táblák, melyek szintén keresettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.