- hirdetés -

Különös dolog zavarta meg a Kossuth Lajos utca 14-16. szám alatti lépcsőház lakóinak vasárnap délutánját. Sokukhoz gyanús alakok csengettek be, de közös Facebook-csoportjuknak is köszönhetően időben tudták egymást figyelmeztetni.

– Vasárnap délután, olyan fél 2 körül a lakásomba becsengettek a lépcsőházba kihelyezett csengővel. Furcsának találtam az időpontot, mert nem vártam vendéget, de óvatosan kinyitottam a vasajtót, mert a drótos üvegen keresztül idegen alakot láttam, aki csengethetett. A lábammal kitámasztottam az ajtót és kinyitottam kis résnyire. Előttem egy alacsony 30-35 év körüli idegen nő állt, nagy vállra akasztott táskával. Magyarul beszélve ajánlott valami árut, de az öltözékéről ítélve én nem magyar állampolgárnak gondoltam – számolt be a történtekről a ház egyik lakója.

Elmondta, egy pillanat alatt felmérte, hogy az illető nem jó szándékkal csengetett be. Ezért azonnal becsukta a bejárati ajtót, hangosan kiabálva – gondolván, hátha meghallják a lépcsőházban – hogy menjen el, mert rögtön hívja a rendőrséget. Mivel a lakótömbben 40 lakás van, többen vannak egyedül élő idősebb nők, így rögtön hívta a 112-es számot, akik megígérték nekik, hogy rövid időn belül küldenek ki rendőröket.

– Még fel sem ocsúdtam, már lentről a kaputelefonon keresett is a rendőrség. Az adatok egyeztetése közben el is mondtam nekik, miért hívtam őket. Azt sajnos nem tudtam megmondani, hogyan jöhettek be a házalók a lépcsőházba, mert nem mertem utána utánuk nézni, de éppen amikor kikísértem a rendőröket a lépcsőházból, kinézve ők látták meg a tömbünk hátsó udvarán sétáló nőket, akik közül én is felismertem a váratlan látogatómat. Ezt közöltem is a rendőrökkel, akik tőlem elköszönve gyorsan távoztak is, gondolom a két gyanús alak után sietve – ismertette a részleteket.

Ezt követően azonnal írt a lakótömbjükben a lakók között már korábban rendszeresített Facebook-csoportba, hogy mindenki vigyázzon, mert besurranók járnak a házban. Előtte már két lakótársa is írt a csoportba, hogy hozzájuk is becsengettek, de elküldték a váratlan vendégeket.
– Nagyon jónak és helyesnek tartom az ilyen jellegű tájékoztatást egy lakótömbön belül. Sokan vagyunk, így vigyázunk egymásra látatlanul is. Jó közösség, már évek óta segítünk így egymásnak és értesítjük a többieket, ha baj van – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.