- hirdetés -

Hat meghívó érkezett az Orosházi Spartacus versenyzői részére az őszi szünetben zajló országos edzőtáborban való részvételre. A hatból négyen tudták elfogadni a meghívást.

Az idei évben, a járványhelyzetre való tekintettel a Magyar Birkózó Szövetség ( MBSZ) döntése értelmében a regionális edzőtáborok elmaradnak. Helyettük országos diák-serdülő tábort rendeznek a reménységek részére. A bócsai összetartásra az OBE versenyzőihez hasonlóan a Spartacusos fiatalok is kaptak meghívót. Közülük ketten, Szabó Zsóka és Laczkó Petra egészségi okok miatt nem tudott eleget tenni a meghívásnak. A közelmúltban sikert sikerre halmozó Páli Mirella, Balázs Renáta, Macsári Krisztina és Szűcs Letícia viszont Bócsára utazott, hogy a korosztályuk legjobbjai közt gyakorolhassanak az őszi szünetben.

Páli Mirella (pirosban) is edzőtáborral tölti a szünetet (Fotó: OSBK)

– Örülünk a meghívásoknak, hisz ilyenkor a lányok kikerülnek az egyesületi keretek közül, olyanokkal birkózhatnak, edzhetnek, akikkel év közben nem, sokat fejlődhetnek és nem mellékesen „szem előtt vannak”, ami a korosztályos válogatott kereteket illeti – fűzte hozzá Páli Sándor edző.

Az ünnepi hétvége sem telt Spartacus arany nélkül. Kelet-Magyarországi Diák l. Szabadfogású verseny és Gyermek Gála, a Kurucz Testvérek Emlékversenye idén sem maradt el Karcagon. A Spartacust három fő képviselte a szombati napon, mindhárman ügyesen birkóztak és megérdemelten pihenhetnek a szünet hátralévő napjaiban. A Diák I. korosztály, 85 kilós súlycsoportjában Farkas Krisztián múlt heti kötöttfogású aranya mellé begyűjtötte a régió szabadfogású első helyét is.

A Gyermek Gálán 46 kg-ban Oláh Tamás 5., gyermek korosztály 24 kg -ban, Deák Attila 3. helyet szerzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.