- hirdetés -

Ezer plüssmackó tölti városunkban az őszi szünetet. A művelődési központ kiállításán látható különböző méretű és formájú mackók a világ számos pontjairól vándoroltak ide, hogy mosolyt csalhassanak kicsik és nagyok arcára.

A Petőfi Művelődési Központ csapata az őszi szünet idejére időzítette a Bubik-teremben látható Vándor Mackók kiállítást. Az időpont választásban a koronavírus játszott szerepet. A járvány miatt iskolai osztályok, óvodai csoportok nem jöhetnek, a szervezők abban bíznak, hogy a szünetben sokan választják majd a kiállítást családi programnak.

Szinte lehetetlen felsorolni az érdekes mackókat. Vannak köztük „fiatalok” és „öregek”, „iker mackók”, emberi karaktereket öltők, a szomszéd utcából érkezők és földrészeket átutazók. A klasszikus angol Teddy mackótól kezdve a londoni bobby-n, skót mackókon át, a német rendőr-mackóig. Vannak egészen picik, sok-sok közepes és vannak egészen nagyok. Bruti-mackó ha épp nem ül, három méter húsz centi magas.

A nem mindennapi gyűjtemény tulajdonosai Rochy Ágnes és leánya Anna, aki mesélt a kezdetekről: – 15 évesen az első fizetésemből egy plüss mackót vásároltam édesanyámnak, és onnantól kezdve minden egyes ünnepre, mindig kapott tőlem legalább egyet. Aztán már ünnep se kellett hozzá…jöttek a „csak úgy” mackók. Amíg még csak kb. 600 db mackónk volt, addig Édesanyám lakásában pihentek, aztán úgy döntöttünk, hogy szeretnénk megmutatni másoknak is. Így született meg bennünk a Vándor Mackók Kiállítás ötlete, és emiatt a gyűjtemény darabszámának nagy fokú növelése. Jelenleg azon dolgozunk, hogy mivel a mackók új otthona Békés megye, Békés városa lett, ezért ott egy állandó kiállítást nyithassunk, miközben néhányan továbbra is vándorolnak majd az országban – tette hozzá Rochy Anna.

A Vándor Mackók kiállítás a Petőfi Művelődési Központ Bubik termében, ezen a héten, minden reggel kilenctől várja a látogatókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.