- hirdetés -

Itt a hosszú hétvége! Végre alkalmunk nyílik kívül-belül rendbe tenni otthonunkat! Csupán néhány perc alatt feldobhatjuk a bejáratunk környékét vagy akár az erkélyünket is. Mutatunk néhány ötletet arra, hogyan!

Dubi Tímea érkezik segítségünkre a feladathoz. Eszközként semmi másra nincs szükségünk, csak egy kesztyűre, ha meg akarjuk spórolni a munkát követő körömpucolást. Igazi őszi virágokat fogunk összeültetni, melyek egymást színben és formában remekül kiegészítve pompásan mutatnak majd a kompozícióban.

Első összeültetés:

Egy díszfű, egy kúszó fajdbogyó és egy árvácska kerül az első kerámia kaspónkba. A zöld, a piros és a sárga remekül illik egymáshoz. Ezekről a növényekről tudni kell, hogy nemcsak most ősszel nyújtanak mesés látványt, hanem tavasszal is, mikor újra élénk színekben pompáznak. Locsolni természetesen kell őket, főleg a szeles időben, de mivel bírják a fagyot, nem szükséges őket benn teleltetni.

A virágföldbe helyezett növények környékét tovább díszíthetjük néhány természetes dekorációval, egy kis mohával, néhány tobozzal, de választhatunk kerámiadíszeket is, mondjuk egy-két gombát.

Második összeültetés:

A lila krizantém mellé két kék árvácskát ültetünk. Ezeknek hasonló a víz-, fény- és tápanyagigényük, így jó helyen lesznek egymás mellett. A krizantém is újrahajt tavasszal, kinn hagyhatjuk – az árvácskával együtt – felügyelet nélkül egész télen. A második összeültetésünk is egyszerűen feldobható egy kis mulccsal, ami még a nedvesség megtartásában is segíteni fog.

Néhány perc alatt el is készült a kert vagy az erkély dísze. Ne feledjük! Ezek a növények jövő tavasszal újra pompázatos látványt nyújtanak majd.

További ötletek az összeültetéshez:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.