- hirdetés -

A Magyar Szabadidő Sport Szövetség idén is meghirdette a Világ Gyalogló (hó) Nap rendezvény sorozatát. Ebbe csatlakozott be az Önkormányzati Óvoda Székhely Óvodájának két csoportja.

A Gomba és a Pillangó csoportos gyermekek számára az óvó nénik 3 kilométeres városnéző túrát állítottak össze. A program célja volt, hogy felhívja a figyelmet a gyaloglás egészségmegtartó hatására, a mozgás szeretetére. A gyalogtúra során a jövő nemzedéke ismerkedett városunk múltjával és jelenével.

A túra során megtekintették Orosháza nevezetességeit, a Kútmúzeumot, ahol az óvó nénik elmesélték, hogy régen ilyen kutakból húzták az emberek a vizet. A Református Templomot, aminek a tornya az óvoda udvarából is látható és minden délben a harangja jelzi az ebédidőt számukra, az Evangélikus templomot és az előtte álló harangláb emlékművet, ahol a gyermekek megismerhették Orosháza és a Zombáról hozott harang történetét. Történelmi Emlékparkot, a Búzanemesítők szoborcsoportját, a főteret és a gyerekek kedvencét, az üveg körtefát.

A történelmi emlékparkban is sok érdekes ismeret várta a kicsiket (Fotó: Lehel ovi)

Útjuk során érintették a Szent István, a Kossuth és Petőfi szobrot, ahová ünnepekkor elhelyezik a megemlékezés virágait, a kis festett zászlócskákat. Közben elsétáltak a Jézus Szíve Templom előtt. A PMK épülete ismert volt a gyermekek számára, mert számos rendezvényen vettek részt és gyakran ellátogatnak a Gyermekkönyvtárba. Innen az Orosháza szelfiponthoz gyalogoltak, ami szintén nagy kedvence a gyermekeknek. A Hősök szobra megtekintése után a túra a busz és vonat pályaudvar felé folytatódott.

Egészségesen és fáradtan, de élményekkel gazdagon tértek vissza óvodájukba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.