- hirdetés -

A Teploceramic Kft. Hungary Kft. 2017-ben indult útjára speciálisan infrafűtések forgalmazására. Az infrapanelek egy effektív fűtési energiát kínálnak napjainkban, ahol előtérbe kerül az elektromosság használata a földgázzal szemben. (x)

– A készülékek szíve a fűtőspirál, ez generálja az infravörös hullámokat. Az ilyen fajta fűtőhatást leginkább a napsugarakéhoz hasonlíthatjuk. A testek és a tárgyak melegednek fel elsőként, melyek aztán a levegőt is felfűtik a helyiségben. Az elektromos energia majdnem 100 százalékban hővé vagy hőérzetté alakul, mely által minimális az energiaveszteség és ez előny a konvekciós fűtési módszerekkel szemben, ahol a felfűtött levegő a mennyezet magasságába száll, míg ezalatt mi a padló környékén fázunk a hűvös levegőben. Ilyen esetben tulajdonképpen energiapazarlás történik, amit pénztárcánk bán – kezdte a bemutatást Szkibinszkij György a cég menedzsere.

Kerámia, fém és üveg felülettel dolgoznak

Az infrapanelek további előnye emellett, hogy komfortos hőérzetet nyújtanak (ez persze nem feltétlen a 25 fokos fülledt meleget jelenti), energiatakarékosak és közben a levegőt sem szárítják. A Teploceramic termékei anyagukat tekintve lehetnek kerámia, fém és üveg felületűek, széles szín- és teljesítményválasztékkal, ezáltal az otthonunk berendezései között is könnyen elvegyülnek.

– Emellett foglalkozunk ipari teljesítményű infrafűtéssel is, mely leginkább nagy belmagasságú raktárakban, gyárépületekben lehet hasznos. Bizonyos termékeink elérhetők a Praktiker áruházakban, de a webáruházunkban (teploceramic.hu) a termékek szélesebb palettáját is megtalálják az érdeklődők. Többen telefonon szoktak tanácsot kérni a választásban, mi pedig szívesen segítünk az érdeklődőknek – tette hozzá a menedzser.

Egyre többen adnak esélyt az infrafűtésnek

Vásárlás előtt leginkább azt javasolnák a felhasználóknak, hogy győződjenek meg róla, hogy mekkora helységbe kell a panel, hiszen így dől el, mekkora teljesítmény kell az ideális fűtéshez. A megfelelő anyag kiválasztása is fontos, mert mindhárom különböző fizikai adottságokkal bír. A kerámia lassabban melegszik, viszont tovább tartja a hőt. A fém ezzel szemben gyorsabban melegszik fel, ezért effektívebbnek tűnhet, viszont gyorsan kihűl a kikapcsolást követően. Az üveg panel pedig inkább a fémhez hasonló tulajdonságokkal bír.

– Az eszközök telepítése egyszerű és nem igényel különösebb infrastruktúra változtatást. Talán egy dologra érdemes odafigyelni és ez a villamos hálózat terhelhetősége. Tapasztalatunk szerint egyre többen adnak esélyt az infrafűtésnek és egyre több pozitív visszajelzés érkezik hozzánk. Ebben szerepet játszhat a változékony időjárás, az emberek szemléletformálódása és a biztonsági szempontok figyelembe vétele – árulta el Szkibinszkij György.

Hamarosan tovább bővül a termékpaletta

A tükör- és törölközőszárító infrapanelek hamarosan a fürdőszoba dekoratív és hasznos elemei lehetnek majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.