- hirdetés -

Mikor ezeket készítem, egyszerűen boldog vagyok.” – meséli Szabóné Andrea, aki alig várja szabadnapjait, hogy végre szétteríthesse konyhaasztalán a különféle alapanyagokat, kellékeket, terméseket, és nekiláthasson legkedvesebb elfoglaltságának, a kreatív kézműveskedésnek. Ilyenkor megszűnik számára a külvilág, csak az alkotásra összpontosít, és ekkor érzi csak igazán, hogy boldog és felszabadult.

Egy igazi, tagadhatatlanul őszi, tökös asztaldísz elkészítését fogjuk lépésről-lépésre végigkövetni. Higgyük el, az alapanyagok is könnyen beszerezhetők, és különösebb kézügyességet sem igényel ez a munka. Úgyhogy vágjunk bele bátran!

Hozzávalók: használt reklámtáskák, uzsonnás zacskó, konyhai papírtörlő, dekupázsragasztó, vízbázisú festék, ecset, egy darab gally, ragasztó

Első lépés:
A reklámtáskákat egymásba tesszük, és így formázunk belőle egy tököt. A legutolsó réteg egy uzsonnás zacskó lesz, azzal vonjuk be végül az egészet.

Második lépés:
Fogunk egy madzagot, és azzal körbetekerjük a műanyag tökünket úgy, hogy előbb felezzük, majd negyedeljük a formát, majd még kettőt tekerünk rajta. Ne felejtsünk el minden hajtásnál csomózni, hogy később se mozduljon el a madzagunk! El is készült az alapunk.

Harmadik lépés:
Ha ez megvan, jöhet a konyhai papírtörlő és a dekupázsragasztó! Fogjunk egy papírtörlőt, és tépjük azt apró darabokra! Kenjünk a tökformára egy kis ragasztót, és tegyünk rá egy kis papírfecnit, majd azt kívülről is vonjuk be a ragasztóval! Haladjunk így sorra tovább, míg teljesen be nem vonjuk a műanyag formánkat.

Negyedik lépés:
Ha ez megszáradt – körülbelül 20 perc után – jöhet rá a festék! Vízbázisú festéket válasszunk, azzal vonjuk be a tökünket! Andrea akrilfestéket szeret használni. Miután narancssárgával körbekentük az alapot, tegyünk rá egy kis barnát, bordót és bronzot is, ezekkel még természetesebbé tehetjük a hatást. Várjuk meg, míg megszárad!

Ötödik lépés:
Fogjunk egy darabka gallyat, majd azt rögzítsük ragasztópisztollyal a tökünkhöz! Ez lesz a tök szára. Végül díszíthetjük még kedvünk szerint őszi hangulatú apró kis kellékekkel. Engedjük szabadon a fantáziánkat!

Extra tipp:
A műanyag tököt bevonhatjuk akár egy régi, már nem használt sáldarabbal is. És milyen egyszerű, de nagyszerű ötlet őszi falevelekből rózsát hajtogatni.

Egy-két apróság, és máris vidámabb, szebb a lakás

Szabóné Andrea paverpol technikával is készített már őszi díszeket. A bőrhatású tök hihetetlenül feldobja a lakást. Mindenféle technika érdekli őt, bármit szívesen kipróbál, leginkább az interneten keresi az újdonságokat. Felhasználja nemcsak a kreatív hobbiboltban vásárolt kellékeket, hanem az ócskapiacon talált különlegességeket is. Régi könyvekből is készültek már díszek az asztalára.

Nem is sejtenénk, egy-egy darab mennyire hétköznapi alapanyagokból készül. A lentebb látható házikókat például Andrea befőttes üvegből és gyurmából „varázsolta”. Alkotójuk boldog és büszke, hiszen nemrégiben a BÖDÖN piacra is meghívták, ahol szintén bemutathatja munkáit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.