- hirdetés -

A Maci Kórház–Menjünk együtt haza! akció a kórházban gyógyuló gyerekekért jött létre. Az ő mosolyukért dolgozik az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítvány 2019 decembere óta.

Az alapítvány győri mintára fogott bele a akcióba. Orosházán és a kistérség több pontján alakítottak ki gyűjtőpontokat, ahová szeretettel várják a már megunt, nem használt, de még jó állapotú plüssöket. Azokat érkezésük után fertőtlenítik és csomagolják, így adják át őket új gazdáiknak. A gyerekek nemcsak a kórházban játszhatnak új kedvenceikkel, hanem haza is vihetik őket otthonaikba.

– Tavaly télen, karácsony környékén érkezett meg hozzánk az első adag plüss – kezdte Papné Fehér Anita, az Orosházi Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának főnővére. – Rendkívüli módon örültek az ajándékoknak a gyerekek. Őszintén szólva, akkor úgy gondoltuk, ez egy egyszeri csoda, de meglepetésükre azóta már kétszer is érkezett csomag. A kis betegek rajzokkal hálálják meg az alapítvány munkáját, mi pedig köszönőképeslappal juttatjuk tudtukra, hogy hálásak vagyunk. Eddig mindenkinek adtunk, aki megfordul nálunk. Azt tapasztaljuk, hogy ezek a puha, meleg macikák nagyon nagy örömet okoznak a kicsiknek – folytatta.

Két hete érkezett meg a harmadik adag plüss a gyerekosztályra

A Fül-Orr-Gégészeti Részleg is örömmel fogadja a felajánlásokat. Kovácsné Tóth Hajnalka nővér megosztott velünk egy kedves történetet a Maci Kórházzal kapcsolatban.

– Műtétes nap volt. A mandulaműtétre várakozó, sírós kislány nem akarta bevenni a málnaszörpös bódító koktélt. A Maci Kórháztól kapott vigyorgó plüssfókát a kezembe kaptam, és először a fókának adtam ebből a koktélból. A kislány annyira meglepődött, hogy játszva fogadta el a szirupot. Én pedig megígértem neki, hogy a fóka is várni fogja őt, és együtt mennek haza – mesélte.

Egyelőre az említett két osztályon folyik a plüssosztás, de az alapítvány tervei között szerepel, hogy a laborba, a sürgősségi osztályra és a mentőautókba is juttat játékokat. Az adományozott plüssök számával nincs is gond, más okoz nehézséget.

– A szűk tíz hónap alatt több százezer plüss érkezett – kezdte Burján Erzsébet, az alapítvány tagja. – Nem is reméltünk ekkora lelkesedést az emberek részéről. Eddig három adag plüsst szállítottunk az Orosházi Kórház gyermekosztályára és a fül-orr-gégészetre. A környék települései mellett még az országhatáron kívülről, Svájcból is jöttek hozzánk macik. Rengeteg felajánlást kaptunk, amiknek nagy része egyelőre még várja a sorsát. A fennakadást az okozza, hogy igen nagy költséggel jár a plüssök tisztává varázsolása. Ezért is pályázott az alapítványunk egy ipari mosó- és szárítógép, illetve egy fóliahegesztő gép beszerzésére. Reméljük, pozitívan bírálják el a kérelmünket, és magunk tudjuk majd fertőtleníteni és csomagolni a plüssöket. Így semmi nem állhat útját a jövőben a Maci Kórház akciónknak – emelte ki.

A Maci-Kórház azért is nyújt kiváló megoldást a játékok kórházba juttatására, mert az intézmény a szigorú higiéniai előírások miatt nem tudja más formában fogadni az ilyen jellegű felajánlásokat. Az alapítvány viszont fertőtleníti és csomagolja is a plüssöket, így azokat biztonsággal adhatják át a kis betegeknek.

Az Értünk-Nagyszénásért” Alapítvány továbbra is várja a felajánlásokat a gyermekek számára.

Gyűjtőpontjaik:

Nagyszénási Óvoda Táncsics Mihály utca
Nagyszénási Óvoda József Attila utca
Nagyszénási Kulturális Központ
Petőfi Művelődési Központ Orosháza
Aprajafalva Magánóvoda Orosháza
Gádoros Községi Könyvtár
Kaszaper Művelődési ház
Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje

További információk az akció facebook oldalán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.