- hirdetés -

Mint arról nemrég hírt adtunk, az Orosháza és Térsége Gazdakör közgyűlése új elnököt és elnökséget választott. Az országosan is elismert orosházi gazda szervezet új elnöke, az Orosházi Agrárinfó induló új szakértője, Brlázs Róbert mutatkozik be.

– Orosházán születtem 1973-ban és Nagyszénáson élek. Paraszti családban nevelkedtem, bizonyára ezért is mutatott az érdeklődésem, az elköteleződésem mindig is a mezőgazdaság irányába – kezdi Brlázs Róbert.

Az Orosháza és Térsége Gazdakör újonnan megválasztott elnöke a középiskolát Orosházán végezte, a Mezgé után pedig Hódmezővásárhely következett számára, ahol az akkori Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán szerzett agrármérnöki diplomát. Első munkahelye a Petőfi Tsz volt, ahol ágazatvezető helyettesként dolgozott. Ebből az időből származik az ismeretség és az azóta is tartó barátság a gazdakör alelnökével, volt elnökével, Horváth Józseffel.

Elkötelezett a vidék, a mezőgazdaság fejlődése mellett (Fotó: Gazdakör)

– A szövetkezetből az államigazgatási vonalra kerültem, ahol húsz évet töltöttem. Kormányhivatal, Munkaügyi Központ, Miniszterelnökség, Agrárminisztérium, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Békés megyei területi felelős – ezek voltak a fő állomáshelyek. Természetesen mindenkori munkámmal párhuzamosan, Horváth József mellett részt vettem a gazdaköri munkában is. A gazdakör által sikeresen megvalósított programokban az én munkám is benne van, legyen az a Kárpát-Medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma, vagy az Orosházi Hagyományok Ízek Verseny, szakkönyvek létrehozása, karitatív tevékenységek, szobor, emlékmű és emléktábla létrehozások, stb. Az MNVH megyei képviselőjeként még viszonylag rövid időt tudok magam mögött, de több fontos kezdeményezést van szerencsém képviselni. A magyar élelmiszer gazdaságot 174 ezer vidéki, részben megyénkbeli vállalkozás tartja életben. Ezeknek a főként 10 fő alatti, vagy önfoglalkoztató gazdaságoknak a munkáját segíti a Termelői Kosár, melyet a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az MNVH hozott létre. A portál a Békés megyei mezőgazdasági és élelmiszeripari termények és termékek értékesítését segíti és ide bármelyik kistermelő térítésmentesen regisztrálhat. Fontosnak tartom az együttműködések ösztönzését, ennek érdekében is járom a megyét – folytatja Róbert.

A gazdaköri elnök kiemelte, hogy az információáramlásban még bőven van javítani való.

– Az emberekhez, a kifejezett célcsoportokhoz a legközvetlenebbül a sajtón keresztül szólhatunk. Ezért is vállaltam örömmel az Orosházi Élet felkérését. Bízom benne, hogy szakmai oldalról tudok majd segíteni és ez áttételesen a munkámban is segítség lesz – zárta a beszélgetést, a bemutatkozást Brlázs Róbert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.