- hirdetés -

Rossz hír a dízeles autósoknak, tovább emelkedett a gázolaj ára a hazai kutakon. Literenkénti átlagára ezúttal két forinttal nőtt, míg a benziné ezúttal változatlan maradt.

Utoljára október 2-án, egy héttel ezelőtt változtak itthon az üzemanyagárak, akkor a benzin literenkénti átlagára változatlanul 373 forint maradt, a gázolaj literenkénti átlagára pedig 365 forintra emelkedett. A holtankoljak.hu oldal információi szerint pénteken ismét emelkedett a gázolaj ára.

Ezúttal kétforintos emelkedést tapasztalhatnak a gázolajjal tankolók, 367 forintra emelkedett a literenkénti átlagár. A 95-ös benzin literenkénti átlagára ezzel szemben nem változott, változatlanul 373 forint maradt.

Az üzemanyagárak idén áprilisban voltak a mélyponton, akkor a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a benzin átlagára 300 forint alatt volt, egészen pontosan 293 forintnál tartott. A gázolaj litere pedig akkor 334 forintba került. Tehát áprilishoz képest a gázolaj ára 33 forinttal, míg a benziné 80 forinttal is növekedett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.