- hirdetés -

Csütörtöktől közlekedik a Dottó kisvonat a Rendelőintézet és a Gyopárosfürdői Gyógyászati Központja között.

Az Orosházi Kórház függesztette fel azt a járatot, amivel korábban biztosította a kezelésre járók kijutását Gyopárosfürdőre. A betegek részéről továbbra is megvolt az igény a járat iránt ezért keresett megoldást az önkormányzat a problémára.

– Dávid Zoltán polgármesterrel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy október 8-tól a Dottó kisvonat menetrendszerűen közlekedik majd a Rendelőintézet, illetve a Gyopárosfürdői Gyógyászati Központ között – tájékoztatta az OrosCafét Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Megtudtuk, hogy a kisvonat reggel 8 és délután 15 óra között óránként közlekedik Gyoprásfürdőre. Az első járat visszafelé 8 óra 30 perckor, az utolsó pedig 15 óra 30 perckor indul.

Az utazás az orosházi kedvezményes árú (250 Forint) jegy megváltásával vehető igénybe. A tervek szerint a téli hideg idő beálltáig, azaz november végéig biztosított ez a lehetőség.

Benkő Ferenc felhívta a Dottóval utazók figyelmét, hogy ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a tömegközlekedésben. Maszkot viselniük kell és amennyire a lehetőség engedi tartsák be a szükséges távolságot.

A vezérigazgató elmondta, hogy a járat indításával párhuzamosan a gyógyászati akciójukat további egy hónappal meghosszabbították.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.