- hirdetés -

858 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus fertőzést, amivel már 30 575 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 822 főre emelkedett, 7470-en gyógyultak meg. Békés megyében eddig 355 fertőzöttet regisztráltak a járvány kitörése óta.

A koronavirus.gov.hu tájékoztató portál október 4-i közlése szerint az aktív fertőzöttek száma 22 081 fő. A kormány egy hónappal meghosszabbította a járvány miatti határellenőrzést és továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy tartsa be az általános szabályokat.

Továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodában is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket is be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk be a távolságot és gyakran mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt a hatóság házi karantént rendelt el, az szigorúan tartsa be az előírást. Bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és a krónikus betegek védelme, ezért az időseket is arra kérik, hogy figyeljenek oda magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

Békés megyében a legfrissebb adatok szerint 355-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma a járvány kezdete óta. A szomszédos megyék közül Csongrád-Csanád megye esetében ez a szám 1319, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 754, míg Hajdú-Bihar megyében 1363.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.