- hirdetés -

Nehéz helyzetben a vendéglátósok az este 11 órai bezárás miatt. Az intézkedés rosszul érintette a helyi vállalkozókat is.

Orbán Viktor miniszterelnök több védelmi intézkedést jelentett be még korábban, amit a koronavírus-járvány második hulláma miatt hoztak. Ilyen volt az is, hogy szeptember 21-én hétfőtől minden szórakozóhelynek este 11-kor be kell zárnia.

A kormányrendelet egészen pontosan arról rendelkezik, hogy az 500 fő feletti zenés-táncos rendezvényt továbbra sem lehet tartani, este 11 és reggel 6 között csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak a klubokban és rendezvényhelyszíneken. A vendéglátóhelyeken este 11 és reggel 6 között szintén csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, kivéve, ha valaki ételt rendel vagy vesz át.

Az intézkedés rosszul érintette az orosházi vendéglátósokat is. Az egyik helyi bár tulajdonosa, Cseh Krisztián elmondta, hogy a hétvégék kiesése jelent igazán komoly problémát. Ebben az időszakban a bevételcsökkenés ötven százalékos is lehet.

– Igaz, hogy hétköznaponként 11 óráig vagyunk nyitva, de hétvégéken hajnal kettőig, a fiatalok pedig ilyenkor buliznak és fogyasztanak. A diszkó sem működik, ami további súlyos bevételkiesést jelent – sorolta a Nosztalgia Bár tulajdonosa.

Március óta tartó járvány miatt a vendéglátósok már így is komoly bevételtől estek el, a vállalkozó szerint az utóbbi időszakban egyedül az augusztus hónap volt elfogadható.

Cseh Krisztián elmondta, hogy a bár mellett van egy kebab étkezőjük, ahol igyekeznek ellensúlyozni a veszteségeiket. Ehhez átszervezésre volt szükségük, többek között ezért kezdték el a házhoz szállítást.

Összességében a helyi vendéglátósok tanácstalanok. Nem tudják, hogyan vészelik át a következő időszakot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.