- hirdetés -

2020 szeptemberének elején elhunyt az OMTK örökös tagja, az egykori Orosházi Városi Tanács sportfelügyelője, Soós Ferenc.

A városszerte csak Feri bácsiként ismert és megbecsült, mindig mosolygó, egy jó beszélgetésre bármikor megállítható nyugdíjas sportvezető sportot szerető családból származott. Egész fiatal korában bekapcsolódott Orosháza sportéletébe.

1931-ben született, 1947-től az OMTK, majd az Orosházi Kinizsi labdarúgó szakosztályának intézője, pénztárosa és rendezője volt. 1954-től – mint a Baromfifeldolgozó Vállalat dolgozója – aktívan szervezte és irányította a gyár sportéletét, részt vett az Élelmiszerügyi Dolgozók országos sportnapjainak szervezésében.

1971-től a Magyar Testnevelési és Sportszövetség Orosházi Városi Tanácsának kinevezett sportvezetője lett. Több évtizeden át irányította a város minőségi és tömegsport életét. Munkájában rendszeresen képezte magát, elvégezte a Testnevelési Főiskola kétéves sportszervezői szakát.

Egy régi fotó. Pintér Attila (†), Soós Ferenc (†), Bogdánffy Csaba

Nevéhez fűződik Orosháza sporttörténeti emlékinek összegyűjtése, gondozása és az első időszakos sporttörténeti kiállítás megszervezése az orosházi múzeumban. 1988-ban az OMTK – fennállásának 78. évfordulójának tiszteletére rendezett közgyűlésen – örökös tiszteletbeli tagjává választotta.

Nyugdíjba vonulását követően, míg egészségi állapota engedte, aktívan részt vett a város sportéletében. Egyik javaslattevője volt, hogy a városi sporttelep vegye fel Mátrai Sándor nevét. 2003-ban Orosháza Város Sportjáért kitüntetést vehetett át a városalapítási ünnepségen.

Soós Ferenc hosszú, súlyos betegség után szeptember negyedikén hunyt el. Nyugodj békében Feri bácsi!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.