- hirdetés -

Az operatív törzs szombati ülésén az országos tisztifőorvos elmondta: a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy elkerüljük a további szigorításokat.

Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt. A tisztifőorvos elmondta, nagyon szeretnék elkerülni a további szigorításokat. Ugyanakkor természetesen létezik egy eljárásrend, vannak tervek a különböző esetekre.

Javasolt például sokat tartózkodni a szabadban, a pandémia idején, a sportolás jót tesz – hangsúlyozta. Ugyanakkor kijelentette, hogy a romló időjárás miatt az emberek fokozottan beszorulnak a szűk terekbe, ezért komolyan kell venni a maszk használatát.

Hétvégén többen el tudnak menni moziba, szórakozóhelyekre vagy üzletbe. Ahol nem tartható a másfél méteres távolság, fontos a maszkhasználat, melyet több helyen jogszabály is előír. Senki nem tudhatja, hogy hordozza-e a vírust tünetmentesen, ezért lényeges az óvintézkedések betartása.

Az idősebb korúakat is arra kérte, hogy vigyázzanak magukra, kerülve a zsúfolt helyeket. Ha korán vásároltak be, már azzal sokat tettek a saját érdekükben.

Müller Cecília közölte, hogy a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, mely a pandémia felszálló ágában van. Egyre nő a kórházban ápolt emberek száma, országszerte már 589-en szorulnak kezelésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.