- hirdetés -

A megszokottnál szerényebb körülmények közt, de a mostani nehézségek ellenére is megtartotta szüreti bálját a MECE (Magunkért Egymásért Civil Egyesület)

Szőlős elemekkel feldíszített bálterem és vidám zene fogadta az érkezőket péntek este a Szentetornyai közösségi házban, ahová az egyesület tagjai mellett meghívót kaptak a nagyszénási és a gádorosi nyugdíjas klubok küldöttségei is.

Mint az egyesület vezetője, Keller Erika elmondta, 2009 óta minden évben megrendezik a bált. A hagyományosnál egy kissé szerényebb programmal készültek a mostani eseményre, de a körülmények ismeretében még így is örülnek, hogy egyáltalán megtarthatják.

Már a bál kezdetén is jó volt a hangulat (Fotó: Horváth Bence)

– Idén nem volt szüreti felvonulás végig a településrész utcáin, nem jöttek táncos fellépők. Köszöntjük a tagságot, a meghívottakat, majd vacsora és mulatság következik. Hogy mikor kell „véget vetni a zenének”, azt még pontosan nem tudjuk. 23 óra a határ, addig még belefér a tombola is és remélem mindenki jól érzi magát – fejezte ki reményét az egyesület vezetője.

Ha már szüret, préseljünk egy kis mustot is (Fotó: Horváth Bence)

A gondos szervezők a szüreti bálra, a külsőségek mellett szüreti menüsorral is készültek:

  • Ősz kincsei krémleves
  • Szőlős káposztás egytál, konfitált sertéscombbal
  • Gyümölcskrémes

A barátság, a jókedv már a kezdésnél meg volt. A finom vacsora, a tánc és a tombolasorsolás izgalmai csak segíthették, hogy ismét egy emlékezetes estét töltsenek együtt az egyesületi tagok és vendégeik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.