- hirdetés -

Minden évben nagy sikerű a zarándoklat, melynek végcélja a kopáncsi Árpád-kori templom. Ezúttal szombaton kerékpáros túrát szerveznek oda.

Mint Viczián Zoltántól, a túra szervezőjétől megtudtuk, ezúttal is az orosházi Jézus Szíve katolikus templomtól indulnak a biciklisek és a marosháti piros jelzést követve, 28 kilométer megtétele után érkeznek a kopáncsi kápolnához. A túrához a tótkomlósi katolikus templom előtt is lehet csatlakozni, a tervek szerint 9.30-kor, de természetesen bárhol az útvonal során.

Várják a hívő és nem hívő kerékpárosokat a közeli településekről, Békéssámsomról, Kardoskútról, Mezőhegyesről, Pitvarosról, de a másik irányból, Makóról, Földeákról is.

Ezúttal nem gyalogszerrel, kerékpárral érkeznek a zarándokok (Fotó: OrsCafé)

A Szent Gelért napi misét az orosházi Iványi László tb. kanonok esperesplébános és a tótkomlósi Tracsek Oszkár káplán atya tartja. Időpontja: 2020. szeptember 26. 11 óra. A templomnál ősi magyar recept szerint készült zsíros kenyér és büfé várja a fáradt zarándokokat. Bővebb tájékoztatást Viczián Zoltántól, a 06-30-535-8322 -es telefonszámon kaphatnak.

A szervezők várnak minden érdeklődőt és hívőt, érkezzen akár gyalog, vagy autóval.

A mező közepén van egy kis templom. szinte kápolna csupán, csak szentély. Betérek hát és leülök. Hallgatom a csendjét. Magamba nézek, és látom, megérkeztem. Valahova, végre – megérkeztem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.