- hirdetés -

A Ferencváros otthonában léptek pályára az orosházi férfi kézilabdázók csütörtökön este. A bepótolt találkozón nem borult a papírforma, pont nélkül utazott haza az OFKSE.

FTC – Orosházi FKSE-LINAMAR 36-18 (13-10)
K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés, Budapest, Elek Gyula Aréna, 300 néző. Vezették: Fekete T., Tóth D.

FTC:
ZERNOVIC 1 – BUJDOSÓ 6, Schäffer 1, Bognár A., Pordán 3, NAGY B. 7, KOVACSICS 7. Cserék: Deményi, Győri (kapusok), Schuch, Füzi, Mikita 1, Prainer, Karai 2, IMRE 5, Ónodi Jánoskúti 3 (1). Vezetőedző: Horváth Attila. Orosháza:
ÖZMUSUL – Kiss A. 1, Peskov 6 (1), Lele 2 (2), Ushal 2, Sakic 3, Döme. Cserék: Majdán (kapus), Bella 1, Tóth K. 3, Csányi, Molnár G., Pásztor M. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc + Ushal és Peskov kizárva. Hétméteresek: 3/1, ill. 5/3.

A korábbról elhalasztott mérkőzésen az orosháziaknál hiányzott Németh László csapatkapitány és a szlovák válogatott Kancel Ottó, akiknek pozítív lett a koronavírus-tesztje. Mellettük Ratko Djurkovic vezetőedző nem számíthatott a sérüléssel bajlódó balszélsőre, Lászlai Szabolcsra sem, így mindössze tizenhárom játékossal utazott a fővárosba az OFKSE együttese – olvasható a klub honlapján.

Jól tartotta magát az orosházi csapat a találkozó elején, a vezetést is megszerezte, a 10. percben 2-3 állt az eredményjelzőn. A félidő derekán is döntetlenre álltak a felek, majd többet hibázott az orosházi csapat, amit kihasznált a Ferencváros és négygólos fórt alakított ki a szünetig (12-8).

A nagy tempóval játszó fővárosi gárda fokozatosan növelte előnyét a jóval rövidebb kispaddal rendelkező Orosháza ellen. Tovább nehezítette Ratko Djurkovic dolgát, hogy a 43. percben Ushal megkapta harmadik két percesét, piros lapot kapott. Egy perccel később Peskov szabálytalankodott, amiért kizárták, így kilenc mezőnyjátékosa maradt a zöld-sárgáknak.

A vendégek teljesen elfáradtak, a Ferencváros pedig még tovább növelte előnyét és 36-18-as sikert aratott.

Ratko Djurkovic: Az első félidőben jól tartottuk magunkat. A szünet után, a két kizárást követően már nem tudtunk nagyobb ellenállást kifejteni, és érződött a karantén utáni fáradtság is a fiúkon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.