- hirdetés -

Megoldást kínál az Orosházi Női Kézilabda Club a helyi fiú utánpótlás kézilabdázóknak. Egy új szakosztály létrehozásával és az önkormányzat támogatásával biztosítanák a fiatal sportolók a versenyeztetését.

Nehéz helyzetbe került az Orosházi Férfi Kézilabda Sport Egyesület, mi is beszámoltunk arról a bejelentésről, amelyben tájékoztatták a szurkolókat és a sportbarátokat arról, hogy anyagi okok miatt a felnőtt csapatot visszaléptetik a bajnokságtól. További kérdőjelek lebegtek az utánpótlás körül, a fiatal sportolók helyzete és versenyeztetése is veszélybe került, ezen segítene a női klub.

– Alapos átgondolás után végül úgy döntöttünk, amennyiben a három fél – az OFKSE vezetősége, az önkormányzat és mi – meg tud egyezni a működési feltételekben, ebben az esetben meg tudjuk menteni az orosházi fiú utánpótlást és biztosítjuk a versenyeztetésüket a klub berkein belül – avatott be a részletekbe Dancsó Attila elnök.

Az OFKSE utánpótlásának helyzetéről a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen a képviselők is beszéltek. Itt erősítette meg Bojtor István alpolgármester, hogy a város kész anyagilag támogatni a fiatal kézilabdázók versenyeztetését.

– Az önkormányzat részéről ígéretet kaptunk arra, amennyiben átvállaljuk a fiú utánpótlást, a működéshez szükséges anyagi feltételeket a lehetőségeihez mérten biztosítja a jövő májusig tartó szezonban. Természetesen egyeztettünk a Magyar Kézilabda Szövetséggel is, akik arról tájékoztattak minket, hogy a következő idényben már a fiú csapatok is bevonhatók a TAO-rendszerbe. Vállaljuk azt is, hogy az átmeneti időszakban, amíg nem érkezik meg a városi támogatás klubunk saját költségén finanszírozza a versenyeztetést – tette hozzá.

Dancsó Attila (Fotó: Horváth Bence)

Egy szülői értekezletet is tartott a női egyesület, ahol Dancsó Attila mellett Nagy Ferenc utánpótlás igazgató, valamint Pásztor István, az OFKSE utánpótlásának vezetője tájékoztatták a jelenlévőket az elképzelésekről.

Az Orosházi Női Kézilabda Club berkein belül férfi szakosztályként működne a fiú utánpótlás. A férfi klub elnökével kötött megállapodás szerint a gyerekek ingyen, nevelési költség megfizetése nélkül csatlakozhatnak egyesülethez. A szülői értekezleten Pásztor István kiemelte, a versenyeztetés miatt fontos, hogy a gyerekek együtt maradjanak, hiszen csak így folytatható tovább az a szakmai munka, amit évekkel ezelőtt elkezdtek.

– Az U8-tól egészen az U16-os korosztályig, valamint a serdülők biztosan csatlakoznak hozzánk, az ifjúsági csapattal kapcsolatban még zajlanak az egyeztetések, hogyan tudjuk őket versenyeztetni. A teljes szakmai stábbal sikerült megállapodnunk, tehát minden korosztályos edző marad csapata élén. A szakosztály szakmailag önállóan működik, az adminisztráció és a pénzügyi irányításért mi felelünk – sorolta Dancsó Attila, hozzátéve, a hosszú távú cél az, hogy ismét legyen legalább másodosztályú felnőtt férfi kézilabda Orosházán.

A klubelnök zárásként elmondta, hogy a felvázolt koncepció csak akkor valósulhat meg, ha a szülők és a gyerekek elfogadják azt. Orosházán komoly hagyománya van a kézilabdának. Ezért is tartják fontosnak, hogy ebben a rendkívüli helyzetben segítő kezet nyújtva biztosítsák a lehetőségét annak, hogy a fiatalok továbbra is helyben sportoljanak. A több mint tíz éve stabilan működő egyesületnél minden feltétel adott a minőségi utánpótlás-képzéshez, ami garantálja az orosházi kézilabdázók fejlődését és jövőjét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.