- hirdetés -

Kissné Lenkei Diána 21 éve tanít angol nyelvet a Mezgében. Egy igazi karakter, valódi személyiség, ő az iskola egyik színfoltja, aki most egy olyan meglepő történetet mesél el magáról, amit bizonyára sokan nem gondoltak volna róla.

– Benne vagyok az 1996-os Guinness Rekordok Könyvében. Búvárúszóként egy csapattal közösen sikerült bekerülnöm a gyűjteménybe. Abban az évben Pesics Zoltán edző fejében született meg a gondolat, hogy egymást váltva ötven órán keresztül folyamatosan ússzunk a vízben. Megcsináltuk. Én már főiskolás voltam abban az időben, de megtiszteltetésnek éreztem a felkérést, és örömmel jöttem vissza az egykori csapatomhoz. Összesen 71-en voltunk, akik felállították ezt a rekordot Gyopárosfürdőn – kezdte a visszaemlékezést.

Kissné Lenkei Diána édesapja vízilabdázó volt, aki azt akarta, hogy lánya minél előbb megszeresse a vizet. A kis Diána még két éves sem volt, mikor úszótanfolyamra küldték a szülei, háromévesen pedig már önállóan úszott. Az óvodai éveket követően már versenyszerűen tette mindezt, a búvárúszással Pesics Zoltán révén ismerkedett meg.

Kissné Lenkei Diána benne volt abban a bizonyos 71 fős csapatban (Fotó: Horváth Bence)

– A nézők és a versenyzők is nagyon élvezték a rekordállítást. Napközben a kisebbek úsztak, éjszaka pedig mi, felnőttek. Tizenöt perces váltásokkal indultunk, mindig volt valaki a medencében. Huszonkét lány és negyvenkilenc fiú küzdött azért, hogy megvalósítsa ezt az álmot. A legfiatalabb 7, a legidősebb 46 éves volt köztünk, az ötven óra alatt összesen 203 ezer 600 métert úsztunk le. Ötvenkét orosházi, három gyulai és tizenhat oroszlányi sportoló vállalta a kihívást. Be kellett előre jelenteni a Guinness Szövetségnek, hogy mire készülünk. Ők ki is jöttek ellenőrizni, illetve dokumentálni az eseményt. Egyébként ez a hír az Orosházi Élet első számában meg is jelent a fotónkkal együtt – mesélte.

Diákkorában Kissné Lenkei Diána a városi bajnokságokon és a megyei versenyek után is szinte mindig a dobogó legfelső fokát foglalta el. Az 1500 méteres búvárúszásban bizonyult a legjobbnak. Ma is úszik még, de már csak hobbiból.

– Nyaranta szívesen kijárok Gyopárosra, ha pedig nyaralunk, akkor snorkelingelni szoktam. Olyankor csupán a szemüveg és a pipa van nálam, és csak lesem a csodálatos vízi élővilágot. A legszebb élményeim Eilaton voltak Izraelben. Itt teljes búvárfelszerelést béreltünk, és abban mentünk a víz alá. Felejthetetlen volt. Nem véletlenül nevezik ezt a helyet a Vörös-tenger királynőjének. Azt hiszem, a víz szeretete örökké megmarad az életemben – zárta gondolatait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.