- hirdetés -

A kerek évfordulók mindig alkalmat adnak az ünneplésre. Ha ez éppen száz év, mint az orosházi mezőgazdasági oktatás esetében, akkor különösen aktuális egy nagyszabású ünnepi parti megszervezése.

Így gondolhatták ezt az Orosháza és Térsége Gazdakör tagjai és a Mezgés öregdiákok, akik jubileumi bállal ünneplik meg a nevezetes évfordulót.

100 éve kezdődött a mezőgazdasági oktatás Orosházán, ekkor alapították az évek alatt csak MEZGÉ-nek nevezett technikumot. A kerek évszázad alatt nagyon sok kitűnő szakember hagyta el az iskolát és vált a magyar mezőgazdaság fenntartójává fejlesztőjévé, a hagyományok továbbvivőjévé. Nekik, a volt mezgés tanulóknak, tanároknak, az orosházi és környékbeli gazdáknak, és minden vendégnek, aki velük ünnepel, szervezi a bált a gazdakör. Brlázs Róbert, a gazdakör elnöke elmondta, a tervek szerint erre az estére ünnepi díszbe öltözik az Eötvös-csarnok.

Fényképünk illusztráció (Fotó: OrosCafé)

– Várunk minden volt diákot, az orosházi mezőgazdasági képzés egykori résztvevőit. Igyekeztünk egy nagyon színvonalas estével megtisztelni ezt a szép jubileumot. Svédasztalos vacsorát tervezünk, melyhez a zenei aláfestést Eliza Bliss elektromos mélyhegedű művész szolgáltatja. Ficsor Zoltán cukrászmester készíti a születésnapi tortát a bálozóknak. Az esten fellépnek a Budapesti Operettszínház művészei, Kékkovács Mara és Langer Soma, a talpalávalót a kikindai Kurunczi Zenekar szolgáltatja egészen hajnalig – mondta a programról Brlázs Róbert.

Mint megtudtuk, az október 15-e, szombat estére szervezett jubileumi bálra már kaphatók a jegyek, a Petőfi Művelődési Központ pénztárában, az Aranypatkó csárdában, a Fórum gyorsétteremben és a Békés megyei járási székhelyek falugazdász irodáiban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.