- hirdetés -

Gyermekkorában a zene is fontos szerepet töltött be az életében, végül azonban az orvosi pályán találta meg számításait dr. Török Ágnes. Szombathelyről indulva vezetett Orosházára, a Kórház Neurológiai Osztályára az útja, tevékenységét augusztus 20-án Dr. László Elek-díjjal ismerte el a város önkormányzata.

– Szombathelyen születtem, az iskoláimat zenei tagozaton kezdtem és szinte minden szabadidőmet hegedüléssel töltöttem. 14 éves koromban azonban a szüleim korainak találták, hogy a Győri Zenei Konzervatóriumban folytassam a tanulmányaimat, ahova az országos hegedűversenyen elért eredményem alapján bekerülhettem volna. Ezért Szombathelyen a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségiztem, majd Budapesten az orvostovábbképző egyetem főiskolai karán közegészségügyi-járványügyi szakán diplomáztam – mesélt a kezdetekről dr. Török Ágnes.

A világból azonban többet szeretett volna látni és mivel mindig is vonzották a kihívások, a 1980-as évek elején Kanadába utazott. Mint mondta, csodálatos élményekben volt része, sok kedves emberrel találkozhatott, elsajátította az angol nyelvet, emellett pedig tanult és dolgozott Calgaryban. Az ottani egyetemen zoológusi diplomát szerzett. Ezt követően viszont a család és barátok távolléte miatt a szíve visszahúzta Magyarországra, mélytengeri zoológusként azonban nem tudott volna elhelyezkedni.

– Az 1990-es évek elején az emberek iránti szeretetem késztetett arra, hogy az Orvosi Egyetemet elvégezzem, így Szegedre kerültem. 1996-ban végeztem általános orvosként, a hódmezővásárhelyi neurológiai osztályon kezdtem el dolgozni, 2000-ben pedig a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szakvizsgáztam neurológiából. Mindenképp ezt szántam a szakterületemnek már a kezdetektől, így amikor jelezték, hogy van Orosházán egy üres állás, kaptam az alkalmon – mesélte Orosházára kerülésének történetét.

Augusztus 20-án vehette át jól megérdemelt elismerését (Fotó: Horváth Bence)

2000 óta dolgozik az Orosházi Kórház neurológiai osztályán, 2005-ben az orvos közgazdász és egészségügyi menedzser diplomát is megszerezte, melynek köszönhetően adjunktusi megbízott osztályvezetőként dolgozott. 2006. október 6-án nevezeték ki osztályvezető főorvossá. Több éven keresztül végezte az intézmény minőségirányítási feladatait is, de mivel ez a betegellátástól sok időt elvett, így csak néhány évig tartott.

Munkáját augusztus 20-án dr. László Elek-díjjal ismerte el a város önkormányzata.
– A megbecsülést a kórház részéről már 2008-ban megkaptam, amikor nekem ítélték a Semmelweis napi fődíjat és felkértek az ünnepi beszéd megírására. Idén pedig, amikor hallottam, hogy én is díjat kapok, megkérdeztem, mi volt ennek az indíttatása és azt a választ kaptam, hogy az Orosházán és vonzáskörzetében élő betegek elégedettsége állt a háttérben. Ez pedig mindennél többet jelent számomra. Szeretek adni és semmit nem várok cserébe, csak jó szót, szeretetet, amit mindig meg is kaptam – tette hozzá.

Kiemelte, hogy természetesen az osztály valamennyi dolgozója megérdemli az elismerést, közösségük, összetartásuk és a betegekkel szemben tanúsított empátiakészség segítette a munkában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.