- hirdetés -

Második alkalommal rendezték meg Szarvason a Körös-körül a Körös körül Futófesztivált, melyre Orosházáról is többen neveztek.

Ott találtuk az indulók – és a későbbi győztesek közt is – Patyiné Bogdánffy Ágnes tanárnőt a fiával, Patyi Ákossal együtt.

Három távon hirdették meg a Körös-körül a Körös körül Futófesztivált. A 7, 14, és 21 kilométeres távokra négy híján betelt a 400 főben meghúzott keret, 396-an neveztek. A rajt és a cél a Szarvasi Vízi Színház parkolójában volt, a bemelegítés és a megnyitó a színpadon és a széksorok között történt. Először a legrövidebb távot rajtoltatták el, majd a két hosszabbat együtt. A Fahídon áthaladva a versenyzők a Körös-parton, majd a Szarvasi Arborétum Bolza-sétánya felé vették az irányt, majd onnan vissza.

Patyi Ákos és édesanyja a leghosszabb, 21 kilométeres távot választották. Mint Ági elmesélte nagyon szép pályán tették meg a távot:

Anya és fia a rajt előtt megbeszéli a taktikát (Fotó: Patyi Gábor)

– Nem is volt kérdés, hogy benevezek. A járvány miatt szinte minden verseny elmaradt és már hiányzott a versenyszerű mozgás. Ákos fiamat könnyen rábeszéltem, hogy kísérjen el. Csodás volt és nagyon jól is esett a futás. A szarvasi szervezők gyönyörű pályát jelöltek ki a fahídtól a ligeten át az arborétum sétányáig. Szinte végig árnyékban futhattunk. Ákost az elején egy kicsit elragadta a hév és nem a megfelelő induló tempót választotta. Emiatt a 18. kilométeren egy kicsit görcsölt is a lába, de a korosztályában így is megszerezte a második helyet. Nekem is sikerült a dobogóra állni. A 41 – 50 évesek versenyében második és a nők összesített versenyében is a második helyet szereztem meg. Nagyszerűen megrendezett verseny volt. Ha lesz, biztosan ott leszek a rajtnál jövőre is – meséli az élményeket Patyiné Bogdánffy Ágnes.

A tanárnő ezután sem áll le, már a hét végén Debrecenben húz futócipőt, ahol a Rotary Magyarország versenyén másik két hölggyel együtt az orosházi klubot képviselik. Következő versenyükön a Balaton körüli több, mint 200 kilométernek vágnak neki egy ötfős csapattal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.