- hirdetés -

Új sorozatot indítunk, melyben az orosházi általános- és középiskolák tanárait faggatjuk ki pedagógusi pályájuk vidám, meghatározó vagy éppen vicces pillanatairól. A sort a Táncsics Mihály Gimnázium testnevelő tanárával, Patyiné Bogdánffy Ágnessel kezdjük, akiről kezdetben még a kollégái is azt hitték, hogy a diákok közé tartozik, ma pedig már egykori első saját osztályának tanulói a gyermekeiket viszik hozzá úszásoktatásra.

– Hol is kezdjem? Ami talán a legmeghatározóbb, vagyis inkább érdekes, hogy az első olyan osztályom, akiknek az osztályfőnöke voltam, nos nekik lassan már a gyerekeiket fogom tanítani. Bár ha jobban belegondolok, erre inkább azt mondanám, hogy borzasztó, milyen sok idő eltelt azóta.

Láthattam, ahogy felnőtté válnak a gyerekek, akiknek egykor az osztályfőnöke voltam.

2000-ben kerültem a gimnáziumhoz, ahol rögtön kaptam is egy osztályt, így ők most 35 év körül járhatnak és el szokták kísérni hozzám úszásoktatásra a gyermeküket. Döbbenetes! Másfelől viszont az én életemben is meghatározó volt, hogy láthattam, ahogy ők felnőttekké válnak. Azok a gyerekek, akiknek egykor az osztályfőnöke voltam – árulta el.

Első osztályának tagjai már a gyermekeiket viszik hozzá úszásoktatásra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szintén még a pályakezdő időszakához kapcsolódik egy másik humoros kis történet, amikor még fiatalon olyan jól sikerült elvegyülnie az akkori végzős tanulók között, hogy még őt is diáknak hitték.
– Mivel még friss tanár voltam és nem nagyon ismertek, így azt hitték én vagyok az ügyeletes. Szóltak nekem, hogy legyek szíves hívjam már ide Patyiné Bogdánffy Ágnest. Én pedig mondtam, hogy hát megtörtént, mert én lennék az. És ez számtalanszor előfordult, ma már persze örülnék egy ilyen szituációnak, de csak ismételni tudom magam, hiszen ez már 20 évvel ezelőtt volt – mesélte.

Egész nap csörgött a telefon – Az oka egy nem sokkal előtte kiosztott egyes volt

– Amit még sokáig emlegettek és egy vicces történet volt, hogy az egyik diák, akinek adtam egy egyest – igazából már én magam sem emlékszem pontosan, hogy mire – úgy megsértődött rajta, hogy feladott a nevemben egy szexhirdetést. És körülbelül az ominózus eset után egy héttel egész nap csörgött a telefonom, hiszen jelentkeztek a hirdetésre – számolt be a nem éppen hétköznapi, váratlan meglepetésről.

Számos vidám, meghatározó vagy éppen meghökkentő pillanat érte már pályája során (Fotó: Horváth Bence)

Mint mondta, a legperverzebbnél is perverzebb ajánlatokkal bombázták, ennyi aberrált emberrel pedig életében nem találkozott, mint azalatt az egy nap alatt.

A tanárok is emberek, nekik is van humoruk

Patyiné Bogdánffy Ágnes már nagyon várja, hogy véget érjen a koronavírus miatti korlátozások időszaka és ismét egy fergeteges, a korábbi eseményeket idéző Táncsics Napot rendezzenek a gimnáziumban. A pártválasztásban résztvevő osztályok is előszeretettel hívják meg minden évben, hogy szerepeljen videóikban, melyekre nagyon szívesen mond igent mindannyiuknak.

Nagyon szereti a Táncsics Gála hangulatát, legyen az akár az osztályával, akár a kollégáival közös fellépés (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Személyes kedvenceinek ilyenkor mégis inkább a kollégáival közös produkciókat mondaná, amivel a nagy napot megelőző Táncsics Gálán szoktak fellépni a Petőfi Művelődési Központ színháztermében.
– Az elmúlt időszakban szinte minden évben volt olyan, hogy a Táncsics Gálára a tanárok egy közös produkcióval készültek, ez pedig szerintem fergetegesen szokott sikerülni, legyen az tánc vagy akár egy viccesebb kis színdarab. Rengeteg kolléga szokott benne szerepelni és legalább a gyerekek is látják ilyenkor, hogy a tanár is ember. Nagyon sokszor elmondjuk nekik és igyekszünk is megmutatni, hogy nekünk is van humorunk.

Szóval imádom, minden évben nagyon várom, most pedig különösen, ha egyszer végre vége lesz ennek az őrületnek. Addig is mindig szívesen nézem vissza a Youtube-on, hiszen még 20-ik megtekintés során is könnyen elnevetem rajta magam. Egyébként napi szinten is tudnék még beszámolni, több emlékezetes vagy vicces pillanatról, de külön kiemelni hirtelen ezeket a történeteket tudom – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.