- hirdetés -

Két teszt lett pozitív, ezért a héten digitális tanrend szerint folyik a tanítás a Vörösmarty iskola felső tagozatán.

Vasárnap este érkezett a hír, hogy a Székács evangélikus iskola után a Vörösmarty iskolában is megjelent a koronavírus.

A székhelyintézménybe mintegy 480 tanuló jár, illetve közel ötven pedagógus tanít. Orosz László intézményvezetőtől megtudtuk, hogy már korábban is előfordultak betegség miatt hiányzások, illetve a tanárok részéről többen táppénzen vannak, de most mutatták ki először a vírust az iskolában.

– Előzetesen mindazokat az intézkedéseket megtettük, amit központi előírásokban megfogalmaztak. Egy pedagógusnál és egy tanulónál derült ki a PCR-teszt után, hogy elkapták a koronavírust. Ezért a hatóság szeptember 21., hétfőtől szeptember 25., péntekig digitális oktatást rendelt el a felső tagozaton – nyilatkozta az OrosCafénak Orosz László.

Orosz László (Fotó: Palcsek István)

Az intézményvezető szerint erre elsősorban azért volt szükség, mert a felső tagozaton helyettesítésekkel nem megoldható az oktatás, ugyanis járványügyi megfigyelés alá helyezték azokat a diákokat és pedagógusokat, akik kapcsolatban lehettek a fertőzöttekkel.

A vezető beszélt arról is, hogy az EMMI által kiadott intézkedési terv módosított változatát alkalmazzák az iskolában. Szülőknek, tanulóknak, pedagógusoknak szóló külön eljárásrendek vannak érvényben az intézményben, amelyeket saját honlapukon tettek közzé.

– Arra számítunk, hogy csak rövid ideig tart a digitális oktatás, de természetesen felkészültünk és meg tudunk felelni a hosszú távú kihívásoknak is. A helyzet mindenkinek szokatlan, de a szülők, a kollégáim és a diákok is tudatosan, fegyelmezetten betartják az előírt szabályokat – hangsúlyozta Orosz László.

A felső tagozaton a héten otthonról tanulnak a diákok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Elmondta azt is, hogy volt még egy tanuló, aki koronavírusra utaló tüneteket produkált. Esetében is elvégezték a tesztet, aminek az eredménye negatív lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.