- hirdetés -

A legrangosabb magyar versennyel, a felnőtt magyar bajnoksággal avatták fel Csepelen a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA). Az Orosházi Spartacust a 145 fős mezőnyben négyen képviselték a viadalon.

Nagy létszámú mezőny gyűlt össze a szabadfogásúak 70 kilós súlycsoportjában, ahol két orosházi fiú, Pusztai Tibor és Vilim István is versenyzett. Bár jól birkóztak, nem sok babér termett számukra. A későbbi bronzérmestől kaptak ki, akit a későbbi győztes Muszukaev legyőzött, így az orosháziak a vigaszágon sem folytathatták.

A megszokotthoz képest egy súllyal feljebb, a kötöttfogásúak 60 kilós versenyében indult a Spartacus junior magyar bajnoka Rácz Richárd. Ricsi harmadéves juniorként is megállta a helyét és Török, ill. Andrási mögött a harmadik helyet szerezte meg.

Rácz Ricsi (j) juniorként és egy súlycsoporttal feljebb is megszerezte a bronzot (Fotó: MBSZ)

A hölgyek mezőnye is foghíjas volt. Az orosháziak reménysége, Szél Anna egyik nagy, válogatottbeli riválisa sem tudott kiállni. Sastin Marianna egy kisebb vállműtét után lábadozik, Galambos Ramónának pedig az egyik múlt heti edzésen ment ki a bokája. Anna a rá jellemző lendületes, ötletes, akciódús birkózást bemutatva, a junior után ezúttal a felnőtt magyar bajnoki aranyat is megszerezte. Ezzel a sokszoros bajnok Sastin Mariann mellett, a válogatottban ő a másik jelölt aki a világversenyeken képviselheti hazánkat.

Szél Anna a tavalyi 55 kiló után, idén 62-ben ismét felnőtt magyar bajnok (Fotó: MBSZ)

A versenyen ott volt a Spartacus elnöke Szél Attila is, aki elégedetten nyilatkozott a magyar bajnokság után:

– Jól birkóztak a versenyzőink. Ismét bebizonyosodott, hogy a klub ott van a magyar élmezőnyben, hisz a két legrangosabb viadalról, a junior és a felnőtt magyar bajnokságról három aranyat, és összesen öt érmet hoztak el. Bízom benne, hogy a decemberi junior és felnőtt világbajnokságot megtartják Belgrádban és ott még bizonyíthatnak – összegzett Szél Attila.

A szövetség szakmai bizottsága a jövő héten dönt az idei, őszi, téli hazai versenyek megrendezéséről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.