- hirdetés -

Az orosházi íjászok korelnöke, Melis Mihály is átvehette augusztus huszadikán, a városi ünnepségen az „Orosháza Sportjáért” kitüntetést.

Az Orosházi Íjász Egyesület tagja, nyugdíjas korában csatlakozott a közösséghez, amelynek mára igen megbecsült és sikeres tagja. Gyermekkori érdeklődését tudta kibontakoztatni, és mint kiderült, nagyon jó adottságai vannak ehhez az ősi sportághoz. Nagy alázattal és szorgalommal gyakorolt, majd az első versenyeredmények után időt, energiát, anyagiakat nem kímélve készült a megmérettetésekre.

Melis Mihály az íját is magával vitte az ünnepségre (Fotó: Horváth Bence)

Mellis Mihály amellett, hogy példát mutat korosztályának azzal, hogy 70 felett is sportos életet él, a fiatalabbaknak is átadja az íjászat szeretetét, oktatja a fegyverhasználat csínját-bínját.

Olyan sporteredményekkel büszkélkedhet, amelyek révén jelentősen hozzájárult városunk hírnevének öregbítéséhez.

– Számomra az íjászat a megnyugvást a kikapcsolódást, a sportot jelenti. Amíg meg tudom feszíteni az íjat, versenyezni fogok. Amikor megkaptam az értesítést arról, hogy én is a kitüntetettek közt vagyok, a sírás fojtogatott. Gondolni sem mertem, hogy ilyen előkelő társaságba kerülhetek, mint az eddigi díjazottak. Hatalmas megtiszteltetés és öröm, amit köszönök mindenkinek, aki hozzájárult. Elvittem az ünnepségre az íjamat is, hisz az ő révén értem el ezeket a sikereket – teszi hozzá a kitüntetett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.