- hirdetés -

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezte sportnapját az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezete. Az Orosházáról és környékéről érkező vendégek mintegy 130 fős rendezvényén a kötélhúzást, a kapura rúgást és a lengőtekét is kipróbálták a csapatok.

– Ez az a rendezvény, amikor egy kicsit mindannyian visszaváltozunk gyerekké, fiatallá – foglalta össze az esemény lényegét Gabnai István az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezetének Egyesületi elnöke. Mint mondta, minden évben igyekeznek megszervezni ezt az alkalmat és a nehézségek ellenére ez idén sem volt másként. Ez azonban szerencsére sikerült, így szép időben köszönthette egymást a mintegy 130 vendég.

– Összesen 13 egyesület tartozik a szervezethez, Orosházán kívül Csanádapácáról, Tótkomlósról, Nagyszénásról, Gádorosról és Kaszaperről is érkeztek vendégek. Szerencsére gyönyörű napunk van és hát ilyenkor véresen komolyan gondoljuk a versengést, hiszen az első három helyezett csapatok emléklappal és pezsgővel is gazdagodnak – mesélte nevetve Gabnai István.

Dávid Zoltán polgármester is jó szórakozást kívánt a résztvevőknek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rendezvényre a város polgármestere, Dávid Zoltán is ellátogatott, aki jó szórakozást kívánt a résztvevőknek, de egyben óvatosságra is intette őket a koronavírus veszélyei miatt.

– Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek, de nem tudom kikerülni, hogy ne említsem meg, hogy tartsuk be a szabályokat és vigyázzunk egymásra! Szerencsére a járvány többnyire elkerülte Orosházát és Békés megyét és ez nagyban köszönhető az Önök odafigyelésének, hogy elfogadták azokat a tanácsokat és előírásokat, amiket az önkormányzat kihirdetett. Most viszont arra kérem önöket, hogy továbbra is legyenek óvatosak, ma viszont mulassanak és sportoljanak egy napot – hangsúlyozta Dávid Zoltán, aki ajándékkal is kedveskedett a vendégeknek.

Nagy sikere volt a lengőteke játéknak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A résztvevők több játékot is kipróbáltak a rendezvényen, a kötélhúzás és a kapura rúgó verseny mellett különösen nagy népszerűségnek örvendett a lengőteke. A jó hangulatról emellett a Töhötöm utcai nyugdíjasklub udvarán készített pörkölt gondoskodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.