- hirdetés -

Szakácsok és pincérek mesterképzésének ad otthont az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont. A 260 órás tanfolyam mestervizsgával ér véget, majd év végén ünnepélyes keretek között vehetik át mesterleveleiket a „diákok”.

Különleges ételek és szemet gyönyörködtető terítékek készülnek az Alföld Gyöngye Hotel és Konferencia Központban. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében szakácsok és pincérek készülnek a közelgő mestervizsgára, melynek eredményeként szakmájukban magasabb szintre léphetnek az idézőjeles diákok. Mészárosné Szabó Anna Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője elmondta, vannak, akik támogatással és vannak, akik teljes önköltséggel vesznek részt a képzésen.

– A képzések önköltségesek, de ennek nagy részét az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatja. Nyolc szakácsmester-jelölt támogatással, négyen teljes önköltségen, míg a pincérek közül heten támogatással és egy teljes önköltségen vesz részt a képzésen. A tanfolyam egyfajta felkészítés a mestervizsgára, ami szóbeli, gyakorlati és írásbeli részből áll. Az óraszám 180-ról emelkedett 260-ra, ez idén változott. Ebbe beletartozik a gyakorlat, az elmélet és a pedagógia-vállalkozásismeret – nyilatkozta az osztályvezető. Hozzátette, a képzésre csak az jelentkezhetett, aki szakmai végzettsége van, továbbá a szakmában már öt év gyakorlatot szerzett.

Kristóf Krisztián azért választotta a mesterképzést, hogy minél magasabb szinte tudja végezni hivatását. Gyulán, a Beer Corner étteremben pincér.
– Ezáltal a munkahelyemen tanulókat is alkalmazhatunk majd, és képezhetjük őket. Nagyon tetszik a képzés, mindenki segítőkész, maximálisan meg vagyok elégedve, és nagyon várom már, hogy tovább adhassam tudásomat – nyilatkozta.

Strausz Róbertet már gyermekként is érdekelte a konyhaművészet. Akkor kisebb-nagyobb sikerrel próbált mindenféle hozzávalóból ételt készíteni. Ez később hivatássá nőtte ki magát.
– Úgy gondolom, mint minden szakmában, így a konyhaművészet terén is fejlődik a szakágazat. Ahhoz, hogy mélyebben megismerhessük, elengedhetetlen az újabb technológiák és újabb eljárások ismerete. Célom az önfejlesztés és saját szakmai tudásom magasabb szintre emelése – vázolta a szakács.

Ha a járványhelyzet engedi, akkor mesterleveleiket Orosházán, egy ünnepi gálán vehetik át a mesterjelöltek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.