- hirdetés -

Rendkívüli megyegyűlést hívott össze Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Az ülésen döntés született a ROHU453 projekttel kapcsolatosan.

Magyarországot 2020 tavaszán elérte a koronavírus. Bár a járvány a nyári hónapokban csitult, mára újra emelkedik a megbetegedettek száma. A vírus miatt több korlátozó intézkedést is szükséges volt bevezetni határon kívül és belül, emiatt több projekt, így a ROHU453 megvalósítása is bizonytalanná vált.

– Az egészségügyi fejlesztések prioritásai megváltoztak, a sürgősségi és intenzív kórházi ellátás, a járványügyi fejlesztések váltak kiemelten indokolttá, szemben a ROHU453 projekt egészségügyi rekreációs fejlesztéseivel – tudatta Zalai Mihály elnök. Hozzátette, szükségessé vált a szerződéskötési szakaszban lévő pályázat átfogó módosítása, így a projektben megvalósítandó tevékenységeket a megyében működő kórházak eszközigényét figyelembe véve változtatja a megyei önkormányzat, vagyis a kórházi eszközbeszerzések kerülnek középpontba. Zalai Mihály elmondta, a költségvetés áttervezésével hozzávetőlegesen 8,5 millió euró válik felhasználhatóvá a koronavírus elleni védekezésre.

A képviselők egyhangúlag elfogadták azt a javaslatot is, mely alapján a megyében működő intézményeket, a Békés Megyei Központi Kórházat és az Orosházi Kórházat, mint új projekt partnereket kezdeményezik bevonni a pályázatba. A testület felhatalmazást adott Zalai Mihály elnöknek, hogy a ROHU453 projekt komplex átdolgozásával kapcsolatos intézkedéseket megtegye.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.