- hirdetés -

A magyarországi Rotary klubok jótékonysági munkájának régóta fontos eleme, hogy megismertessék és elismerjék azoknak a klubtagoknak és segítőknek a teljesítményét, akik a magyar Rotary fejlesztésében jeleskednek. Lászik Gábort ezért Szent-Györgyi Albert Rotary Díjjal jutalmazták.

A nemzetközi Rotary szervezetekben számos kitüntetés létezik, de mindezek mellett fontos számukra, hogy egy igazi magyar követendő példát is hangsúlyozzanak a kiemelkedő munka elismeréseként. Például Szent-Györgyi Albertet, aki régen maga is rotarysta volt, a Szegedi Rotary Club elnökeként is tevékenykedett.

Rangos díjjal ismerték el teljesítményét (Fotó: Rosta Tibor)

Ezért alapították meg a Szent-Györgyi Albert Rotary Díjat, amelyet egy, a tudóst ábrázoló művészi emlékplakett formájában adnak át a kiemelkedő munkát végző rotarystáknak. Idén Lászik Gábor is ebben az elismerésben részesült. Mint mondta, egyáltalán nem számított rá, de gyorsan leszögezte, a díj nemcsak őt illeti, az orosházi klub minden tagja, hozzátartozója, valamint támogatója megérdemli.

– A rotarysták tevékenységének lényege a jótékonyság, amivel mindenki erejéhez, lehetőségeihez mérten támogatja a rászorulókat, ezért természetes, hogy minden díj – tehát ez is – erkölcsi elismerés. Ezt az örömet csak egyetlen dolog múlhatja felül, az érzés, amikor látjuk, hogy segítettünk valakin, javítottunk nehéz sorsán, elviselhetőbbé tettük életét. Ez hajt minket újra és újra segíteni a rászorulókon, mert mindenben van mérték, csak a jótékonyságban nincs – hangsúlyozta.

Mint mondta, a visszajelzés nem 1-2 év munkájának szól, hanem egy hosszú folyamat eredménye (Fotó: Facebook)

Véleménye szerint egy vezetőnek mindig fontos a klubtagok, támogatók bizalma, akik valamilyen módon támogatják a humanitárius tevékenységet. Ezért ez a rangos visszajelzés (melyet 2014 után másodszor kapott meg) sem egy-két évnyi munkának szól, hanem egy folyamat eredménye, ami számára inkább olyan elismerés, ami kötelez is. A folytatott tevékenységet ezentúl is ugyanúgy kell csinálni, sőt jobban mint eddig.

– Jó szívvel tekintek rá vissza, a tárgyiasult formája méltó helyet kap majd. Arra sarkall, hogy a jelenlegi elnök, Polyák János szolgálatát, munkáját az erőmhöz és lehetőségeimhez mérten támogassam, segítsem – tette hozzá.

A Rotary District konferencián is kitüntető oklevelet kapott az orosházi klub

A Pécsett megrendezett Rotary Magyarország District konferencián emellett a kormányzó az 54 hazai klub közül az orosházi egyesületet is kitüntető oklevéllel ismerte el az elmúlt év során végrehajtott kiemelkedő tevékenységéért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.