- hirdetés -

Augusztus huszadikán, a városi ünnepségen Orosháza Sportjáért kitüntetést vehetett át rendkívül eredményes sport-életművéért Gombkötőné Tóth Ilona szenior úszó.

Ilona a szenior úszósport 138-szoros magyar bajnoka. 2014-ben megkapta az Örökös Bajnoki címet, mivel 10 éven keresztül minden évben megnyerte az Országos Bajnokságot.

Már ifjúsági kategóriában versenyszerűen sportolt. A gyermekei születésekor maradt ki néhány év, majd a szenior úszás lett az élete. 60 éve tanult meg úszni, több mint hétszáz érmet szerzett az elmúlt évtizedekben. 28 évesen kezdett úszást tanítani, edzőként több száz gyermeknek tanította meg az alapokat, melyet Ő a legendás edzőtől, Nagy Sándortól kapott meg.

Orosháza felnövekvő nemzedékével, az óvodásoktól a felnőttekig foglalkozik, célja a víz megszerettetése, az úszás elsajátítása. Sokat tett a sportág népszerűsítéséért, és ezzel az egészség megőrzéséért. Gyermekei és négy unokája is tudnak úszni, de a sportpályafutást nem folytatták.

Unokái is osztozhattak az örömében (Fotó: Horváth Bence)

Mai napig rendszeresen edz, a sportághoz való viszonyáról úgy fogalmazott: – Amíg élek úszom és amíg úszom addig élek!

– Az előzetesen kiküldött értesítőből tudtam meg az örömteli hírt, hogy én is a kitüntetettek közt lehetek. Nagy megtiszteltetés és egy kicsit meglepetés is volt, hogy gondoltak rám és elismerik azt a sok munkát és eredményt amit elvégeztem és elértem. Külön boldogság, hogy a csodás városi ünnepségen együtt örülhettünk az unokáimmal – kommentálta a kitüntetett sportoló.

Ilona a vírushelyzet miatt keveset versenyezhetett ez évben. Az edzéseket folytatja és hogy nem hiába, azt a szeptember 5-6-i, hódmezővásárhelyi országos bajnokságon szerzett újabb három aranyérme is bizonyítja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.