- hirdetés -

Katar fővárosában állt rajtkőre Gombkötőné Tóth Ilona. Az orosházi szenior úszó több számban indult, világbajnoki arany-, ezüst-, és bronzérmet szerzett.

Gyorsúszó számokban vett részt a közelmúltban a Masters Vizes Világbajnokságon. Lapunknak elmondta, 50, 100, 200 és 400 méteren versenyzett. A szenior kiíráson 25 éves kortól kezdődően ötévenként bontják a korcsoportokat. Népes mezőny, több, mint kétezer versenyző nevezett. A Törökbálinti Senior Úszó Club színeiben induló orosházi úszó 74 évesen korcsoportjának idősebb korosztályát képviselte, tehát jellemzően fiatalabb versenyzőkkel mérte össze tudását. Érdekesség, hogy egy 98 éves férfi volt a világbajnokság legidősebb indulója.

– Dohában 100 méteres gyorsúszásban harmadik helyezést értem el, 200 és 400 méteren negyedik és ötödik helyezést. A 4×50 méter gyorsváltóban világbajnoki csúcsidővel elért aranyat ünnepeltem a Hegedűs Ágnes, Baranyi Mária és Baranyi Judit alkotta váltó tagjaként, a 4×50 méter vegyesváltó második helyezettként zárt – mondta el Gombkötőné Tóth Ilona. A Törökbálinti Senior Úszó Club 23 fős csapata a magyarok által megszerzett 60 éremből 39-et nyert, emellett a klubnak egy világbajnoki csúcsot és 12 országos csúcsot sikerült megdöntenie.


Gombkötőné Tóth Ilona úszó számtalan szenior bajnoki címet, Európa-bajnoki, világbajnoki érmet szerzett eddigi pályafutása során. Tavaly ősszel a fukuokai világbajnokságról egy világbajnoki címmel és egy bronzéremmel tért haza. Mintegy hatvan éve sportol rendszeresen. A nagyobb nemzetközi versenyek előtt igyekszik minden nap edzésmunkát végezni, a katari világbajnoki induláshoz is szintidőt kellett teljesítenie. A nemzetközi kiírások között rendszeresen vesz részt hazai országos versenyeken, jelenleg a belgrádi Európa-bajnokságra készül. A jövőbeli sportterveiről mosolyogva elmondta: „Úszok, ameddig élek. Élek, ameddig úszok.” Reméli, sok szép csillogó éremről számolhatunk még be hírportálunkon. Ehhez sok sikert kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.