- hirdetés -

Teljes átalakuláson esett át a Lehel utcai református óvoda. Augusztus végén már birtokba is vették az új épületet.

A meglévő épületet felújították és emellé egy új, hatszáz négyzetméteres épületrészt alakítottak ki. Utóbbira Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyílt lehetőség, célja megvalósításához több mint 270 millió forintot nyert az Orosházi Református Egyházközség.

Új, színes falak és játékok fogadták a gyerekeket (Fotó: Horváth Bence)

Az új épületszárny a jelenlegi energetikai követelményeknek megfelelően épült, a régi épületrész pedig a nyílászárók cseréjével, fal- és födémszigeteléssel olyan energetikai felújításon esett át, mellyel éves szinten jelentős költségek takaríthatók meg.

A pályázat részeként lehetőség volt óvodai eszközök és bútorok beszerzésére is, ezek részben az új helyiségek berendezését és a korábbi elhasznált eszközök cseréjét szolgálták. Megújult a kert és az ott található játékelemeket is felújították, emellett egy új öntözőrendszert is kialakítottak.

Fotó: Horváth Bence

Tóth Mónikától az intézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy augusztus 31-én már birtokba is vették a teljesen felújított épületet, ahol három csoportban 77 fiatal neveléséről gondoskodnak.

A fejlesztés az orosházi családok javát szolgálja

A projekthez szükséges volt a helyi önkormányzat hozzájárulása is. Dávid Zoltán polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy örül a református óvodát érintő beruházásnak, hiszen esztétikusabb és korszerűbb környezetbe érkezhetnek meg az odajáró gyermekek.
A városvezető kiemelte, hogy minden olyan fejlesztés üdvözlendő, ami az orosházi családok javát szolgálja és ami egyben a város megtartó képességét növeli.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.