- hirdetés -

Hamar megszerette a lovassportot Hajdu Fanni, nem sokkal később pedig már versenyeken is bizonyította tehetségét a fiatal orosházi lány. Augusztus 20-án is eredményesen szerepelt lova, Ricsi nyergében a Nemzeti Vágta előfutamán, ezért hamarosan ismét kedvenc versenyhelyszínén a Kincsem Parkban bizonyíthat.

– Amikor először elmentem a lovardába, már akkor megtetszett ez a közeg, nem kellett sok idő, hogy én is elkezdjem ezt a sportágat. Jártam is sokáig lovagolni, de egyáltalán nem versenyszerűen csináltam. Utána viszont kaptam egy saját lovat, Ricsit, akivel hamar sikerült összeszoknom, úgy érzem jól dolgozunk együtt. Ezt követően vágtam bele komolyabban a versenyzésbe – idézte fel Hajdu Fanni.

Lova, Ricsi nyergében (Fotó: Horváth Bence)

Így került be a Nemzeti Vágtába és a komolyabb pónigalopp versenyzés világába. Első megmérettetését éppen tavaly, Orosházán teljesítette, ahol az előfutam során rögtön megszerezte az első helyet, a döntőben pedig végül a második helyen végzett. Boldogan emlékszik vissza arra az időszakra, az első versenyt követően azonban nem sokkal később újabb komoly próba várt rá.

– Életemben először láthattam a Kincsem Parkot és ott is sikerült az első helyre beérni, aminek nagyon örültem, mert nem számítottam rá. Mindig is úgy tekintettem arra a helyre, mint a galoppsport központjára, a pálya, a lelátók, az istállók, ott minden különleges. Természetesen szoktam izgulni a versenyek előtt, de úgy érzem, már sikerült elérnem, hogy ilyenkor nyugodtabban kezeljem a helyzetet – mondta.

Hamar megszerette sportágát (Fotó: Horváth Bence)

Idén, augusztus 20-án újabb fontos verseny várt rájuk. Ekkor rendezték ugyanis a Nemzeti Vágta orosházi előfutamát, a járványügyi helyzet miatt pedig a versenyszabályzat szerint csak az elő két helyezett jutott tovább a kishuszárok közül az országos döntőre. Végül hasonlóan alakult számára, mint élete első versenye, hiszen az előfutamot megnyerte, míg a döntőben a második helyen végzett, így ő is ott lehet majd októberben a 2020-as vágta nagydöntőjében.

– Nagyon várom már, egyelőre úgy néz ki, hogy október 9-10-11 között rendezik, de még nem tudni, hogy zártkapus lesz-e. Ezen a versenyen belül is lesznek előfutamok, ha ott sikerül megcsípnünk az első két hely valamelyikét, akkor döntőt is futhatunk. Számomra azonban az a legfontosabb, hogy úgy jöjjünk le a verseny után a pályáról, hogy egy jót futottunk. Természetesen a minél jobb helyezésért állok rajthoz mindig, de a legfőbb cél, hogy jól érezzük magunkat – mesélte.

Augusztus 20-án, a Nemzeti Vágta orosházi előfutamán is szép eredménnyel zártak

Mint mondta, a lovaglás számára egy hobbi, melyben örömét leli és mindig ez marad számára az elsődleges szempont.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.