- hirdetés -

Villanyfényes mérkőzést játszott pénteken az OMTK-ULE 1913 csapata.

Az OMTK-ULE 1913 a Bcs. MÁV csapatát fogadta a megyei kvalifikációs bajnokság 4. fordulójában. Az ULE az 1. helyről várta a péntek esti találkozót. A vendégek egy győzelemmel és egy vereséggel az 5. helyet foglalták el a tabellán a mérkőzés előtt. A Buza Barnabás, Kvasznovszky József edzőpáros a mérkőzés előtt elmondta, hogy kellő koncentráltsággal és jó hozzáállással  a három pont megszerzése a cél.

OMTK-ULE 1913 – Bcs.MÁV        1  – 0       (0 – 0)

ULE-Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Bakos József (Fekete Zoltán, Fűri Imre).

Orosháza: Dobozi – Kasuba, Szabó N., Dajcs, Selmeczy (Varga P.), Fehér(Csőke), Harangozó, Szabó Á. (Kocsis K.), Miszlai, Vincze, Péli (Bessenyei). Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Békéscsabai MÁV: Steigerwald – Lévai (Hoffmann), Kiss-Schusztek (Mazán, Mazán helyett Nánási), Mihályi Zs. (Kovács I.), Takács K., Marczy (Morva), Viczián, Tóth G., Zsömbörgi, Szarka, Turcsek. Edző: Dohányos Zoltán.

Gólszerző: Kasuba (51.).

Buza Barnabás, Kvasznovszky József: Az első félidőben tudatosan játszva kialakítottunk néhány komoly helyzetet, amit rendre ki is hagytunk. Ennek okán a második játékrészben idegesen, kapkodva játszottunk és nehezen tudtuk hozni a mérkőzést a lelkesen futballozó MÁV ellen.

Szabó Áron lendületes játékkal és gólpasszal járult hozzá a győzelemhez Fotó:Bohus Krisztián

Lendületesen kezdte a mérkőzést az OMTK-ULE. A 2. percben Harangozó jobboldali beadását Péli vágta fölé. A 11. percben Kasuba beadását Miszlai ollózta mellé. Két perccel később ismét Kasuba robogott el a jobb oldalon, majd beadását Péli fejelte fölé. A 16. percben Fehér távoli lövése szállt mellé. A 20. percben Harangozó ívelt lövése érintette a felső kapufát. A 30. percben Fehér átlövése kerülte el a vendégek kapuját. Az első félidőben a vendégek részéről Tóth G. lövése jelentette az egyetlen veszélyt Dobozi kapujára. A második játékrész elején megszületett a várva-várt hazai találat. Az 51. percben Szabó Áron remek cselekkel vitte a labdát szinte az alapvonalig, majd lapos beadását a hosszú oldalon érkező Kasuba lőtte a hálóba, 1-0. A gól után is Szabó Á. percei következtek. Az 53. percben 20 méterről lőtt mellé, majd az 55. percben remek beadását Péli perdítette fölé. Az 57. percben újabb gólt kiáltott az a mintegy kétszáz szurkoló, aki kilátogatott péntek este a mérkőzésre. Fehér baloldali beadását Szabó Norbert fejelte a hálóba, de a játékvezető les címen érvénytelenítette a találatot. Az orosházi kapusnak az 59. percben kellett először védenie, ekkor Mazán 22 méteres lövését ütötte szögletre. A mérkőzés hajrájára felbátorodtak a vendégek és sorra vezették veszélyes támadásaikat. A 73. percben Turcsek legurított szabadrúgását Mihályi lőtte fölé. A 79. percben Mazán lőtte a labdát Dobozi kapus kezébe. A 84. percben lezárhatta volna az ULE a mérkőzést. Egy eladott labdával Harangozó tört kapura, majd a kapus mellett is elhúzta a labdát és a bal kapufára gurított. A hosszabbításban meleg perceket élt át a hazai védelem, de a játékvezető hármas sípszava azt jelentette, hogy az Orosháza negyedik mérkőzését is megnyerte és továbbra is vezeti a tabellát.

Az OMTK-ULE 1913 csapata szeptember 11-én, 16.30 órakor a Bcs.Előre II. otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.