- hirdetés -

A Vörösmarty iskola életében meghatározó pedagógusok búcsúztak az intézménytől. A nyugdíjba vonuló szakemberek mindegyike megkapta a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

Szeptember elsején az iskolások számára hivatalosan is véget ért a vakáció, megszólalt az első becsengetés. A Vörösmarty iskolában augusztus utolsó napján az elsősök számára külön évnyitó ünnepséget tartottak, másnap mind a 487 tanulót köszöntötték. Az esős időjárás miatt az osztályok saját tantermeikben a hangszórókon keresztül hallgatták a beszédeket.

Fotó: Horváth Bence

– Nem szokványos tanévet zártunk júniusban és úgy néz ki, nem szokványos tanévet kezdünk. Felelősségünk most még nagyobb az iskolában folyó tanulási, tanítási folyamatok színvonalának megőrzésében. Kívánok a tanév végéig kitartó erőt, elhivatottságot és természetesen lelkes, tanulni vágyó vidám diákokat, segítő együttműködő szülőket – fogalmazott Justyákné Kiss Ágnes ntézményvezető-helyettes, majd megemlítve a pihenésüket elkezdő pedagógusokat.

Hét elhivatott pedagógus vonult nyugdíjba ebben az évben, őket is köszöntötték. A hosszú évek alatt teljesített munkájukat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel jutalmazta.

Az elismeréseket Orosz László, a Vörösmarty iskola igazgatója adta át, a miniszteri elismerésben is részesülő Jakóné Mihály Brigittának, Bordásné Nyiregyházki Máriának, Lőrinczné Bálint Juditnak, Szeriné Magda Erzsébetnek és Bella Gábornak. Az ünnepségen nem vett részt, de emlékérmet kapott Tompáné Barabás Edit, illetve Ilovszky Árpád is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.