- hirdetés -

Kalandos úton jutott el a rendőrségig Czecher Péter, idén azonban már 32 éve, hogy járőrként megkezdte a munkát. Az évek során Székesfehérvárról Hódmezővásárhelyre és a mindszenti őrsre vezetett az útja, majd 2002-ben az Orosházi Rendőrkapitányságon folytatta szolgálatát. 15 éve már a kapitányság vezetőjeként ismerjük, munkáját augusztus 20-án Orosháza Városért elismeréssel jutalmazta a város önkormányzata.

– Én mindig is rendőr szerettem volna lenni, mert tetszett ez a pálya, jelentkeztem is a Rendőrtiszti Főiskolára, de édesanyám akkor nem támogatta ezt az elképzelést és nem írta alá a jelentkezési lapomat. Ezért először teljesen más irányba mentem, konkrétan az Államigazgatási Főiskolára. Rövid ideig dolgoztam azon a pályán, nem érdekelt annyira. Sokkal inkább a rendőrség, így a sorkatonai szolgálatomat követően már nem kellett szülői engedély, a leszerelésemet követően kértem is a rendőrségre a felvételemet – idézte fel.

Czecher Péter 1988 óta dolgozik az állományban, 2002 óta az Orosházi Rendőrkapitányságon (Fotó: Horváth Bence)

Az Orosházi Rendőrkapitányság vezetője hivatalosan 1988. március 1-e óta teljesít hivatásos szolgálatot. Szülőhelyén, Székesfehérváron járőrként kezdte pályáját, majd alig fél évvel később nyomozó lett. Ezt követően családi okok miatt Hódmezővásárhelyre költözött, Csongrád megyében már a mindszenti rendőrőrsön dolgozott őrsparancsnokként. Az Orosházi Rendőrkapitányságra 2002. július 1-én került, ahol bűnügyi osztályvezető lett.

Nem sokkal később, 2005. február 1-én bízták meg a rendőrkapitányság vezetésével elődje, dr. Gáspár Lajos nyugdíjba vonulását követően.
– Soknak tűnik, de tulajdonképpen elsuhant ez a 15 év. Sok dolgot megéltünk együtt és sok olyan dolog történt, amire büszkék lehetünk. Úgy érzem, ez idő alatt erősödött is a bizalom a kapitányság iránt, tovább javultak a statisztikai eredmények és pozitív az itt élők többségének, illetve a város önkormányzatának is a véleménye – mesélte.

Augusztus 20-án vehette át a jól megérdemelt Orosháza Városért díjat (Fotó: Horváth Bence)

Czecher Péter munkáját augusztus 20-án egy különleges elismeréssel, az Orosháza Városért díjjal jutalmazták. Úgy gondolja, ez nemcsak az ő, hanem az egész rendőrkapitányság munkájának az elismerése.

– Nélkülük nem ment volna. A kollégáim is ugyanúgy megérdemlik az elismerést, ők segítettek hozzá ehhez a díjhoz. Kaptak már mások is a rendőrök közül ilyen díjat, de én csak Kis Rozáliára és az elődömre, dr. Gáspár Lajosra emlékszem, ezért most különösen büszke vagyok – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.