- hirdetés -

A 2020-21-es NB I-es bajnokság első mérkőzését játssza az Orosházi FKSE szerda este. Az ellenfél nem akárki, a BL résztvevő MOL Pick Szeged csapata látogat az Eötvös-csarnokba.

A két csapatnak természetesen teljesen más a célja, míg az OFKSE a bajnokságban a kieső zónát szeretné elkerülni, addig a Tisza-parti sztárcsapat a bajnoki aranyat, a BL-ben pedig a kölni négyes finálét célozta meg.

A szegediek öt edzőmeccsel a hátuk mögött várják az új szezont, mindegyiket – legutóbb a horvát Zágráb, augusztus közepén az Orosháza ellenit – is magabiztosan nyerték. A lejátszott öt meccsen 181 gólt dobtak, ez 36-os meccsenkénti átlag. Az ellenfelek 132-szer vették be a kapujukat, ez 26,4-es átlag. Juan Carlos Pastor együtteséből csak ketten hiányoznak kisebb sérülés miatt, Stefán Sigurmannsson és Luka Stepancic, de nem lehet kétségünk, hogy nélkülük is a vendégek a találkozó toronymagas esélyesei.

Felkészülési meccsen, augusztusban már találkozhattunk Bánhidi Bencéékkel (Fotó: pickhandball.hu)

A hazai alakulat is viszonylag sok, hét edzőmérkőzéssel készült a nyitányra. A váltakozó sikerrel megvívott találkozók megmutatták a még meglevő hibákat és nagyban segítették a csapat játékának összecsiszolódását. A stabil középcsapattá válás felé vezető úton szerda este egy borzasztó erős ellenfél vár a szegedi világsztárok személyében az orosházi fiúkra.

Ratko Djurkovic – aki játékosként a szegediek egyik közkedvelt játékosa volt – az Orosháza vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzés előtt:

– Hazai pályán kezdjük meg a bajnoki szezont a Pick ellen. A legfontosabb, hogy nagyon motiváltak legyünk. A mérkőzést fel kell használni arra, hogy kijavítsuk a felkészülés során tapasztalt hibáinkat, s ez független attól, hogy egy kiváló Szeged az ellenfél. Ha ez sikerül, akkor ez a későbbiekben hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy pontokat szerezzünk olyan mérkőzéseken, ahol erre esély van.

Ratko Djurkovic a helyén kezeli ezt a mérkőzést is (Fotó: Rosta Tibor)

Nézők előtt, de szigorításokkal

Az orosházi klub a nyitott kapus mérkőzés mellett tette le voksát, ám ez számos szabály betartására is kötelezi a vezetést. Az MKSZ szigorú egészségügyi protokollt tett közzé, mellyel fontos tisztában lenni a szurkolóknak.

A klub kéri, hogy aki betegségre utaló tüneteket észlel magán, maradjon otthon és inkább televízión keresztül kövesse a mérkőzést. Beléptetéskor testhőmérséklet mérést végeznek, a bejáratnál kézfertőtlenítőt helyeznek el, melynek használata, valamint az orrot és szájat eltakaró maszk viselése a szurkolók számára a csarnokban kötelező! Lehetőség szerint kérik a szociális távolságtartás szabályainak betartását.

Az öltözőfolyosón és a pályahatároló vonalaktól számított két méteren belül csak a játékosok, játékvezetők, hivatalos személyek, a technikai személyzet és a sajtó munkatársai tartózkodhatnak. A mérkőzés hivatalos résztvevői és a nézők között fizikai kontaktus, pacsizás nem engedélyezett.

A mérkőzést az M4 Sport csatorna élőben közvetíti, így fokozott felelősség hárul a szurkolókra, hogy megmutassák: ezekben a rendkívüli időkben is a régi lelkesedéssel, de fegyelmezetten, a szabályok maradéktalan betartásával biztatják csapatukat!

A klub 200 jegyet értékesít, melyeket 17 órától a mérkőzés helyszínén lehet megvásárolni, a csarnokot 19 órakor nyitják ki a közönség számára, a mérkőzés 19.45-kor kezdődik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.