- hirdetés -

Szeptember 1-én, a rossz idő miatt a kollégiumi ebédlőben tartotta meg tanévnyitó ünnepségét a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A diákok, az oktatók és az iskolaőrök köszöntését követően koszorút helyeztek az iskola Kossuth-szobránál, valamint emlékfákat is ültettek.

A 2020/2021-es tanév első tanítási napján rendezte meg évnyitó ünnepségét a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. Pörneki Attila, az intézmény igazgatója külön köszöntötte a középiskolai tanulmányaikat kezdő kilencedik osztályos tanulókat, örömét fejezve ki, hogy az idei első tanítási napon nem digitálisan, hanem személyesen üdvözölheti őket.

– A következő néhány évet itt töltitek. Célunk, hogy tanulmányaitok befejeztével elégedetten és a piacképes tudás megszerzésével távozzatok majd az iskola falai közül, jó szívvel visszagondolva az itt töltött időszakra. A lényeg, hogy a közös célokért közös akarattal dolgozzunk tovább! Kívánom, hogy minél több sikert érjetek el, a tanulás mellett élményeket is szerezve – hangsúlyozta az igazgató.

Beszédében felhívta a figyelmet arra is, hogy ugyan hagyományosan kezdik meg az idei tanévet, de ez nem jelenti azt, hogy ne kelljen körültekintőnek lenniük. Mind a diákok, mind az oktatók több emberrel lesznek majd napi szintű kapcsolatban, ezért különösen fontos a vírus elleni védekezés minél hatékonyabb megszervezése. Szeptember 1-től emellett iskolaőri szolgálat lépett életbe a Kossuth iskolában, így őket is külön köszöntötték.

Pörneki Attila elmondta, a nyár folyamán az iskola felújítási munkálatai is folytatódtak. Ez a jövőben sem lesz másként, hiszen fontos, hogy a tanulók szép, igényes környezetben végezzék tanulmányaikat. A 2019-ben életbe lépett szakképzési törvény értelmében az intézmény a 2020/2021-es tanévtől kezdve használja új megnevezését.

Az ünnepség befejezéseként a kilencedik osztályos tanulók Pörneki Attilával és Dávid Zoltán polgármesterrel közösen koszorút helyeztek el az iskola Kossuth Lajos-szobránál, végül a Gyulai Szakképzési Centrum megalakulásának 5. évfordulója és a szakképzés minőségét megújító Szakképzés 4.0 Stratégia elindulása alkalmából emlékfákat is ültettek az intézmény parkjába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.