- hirdetés -

Véget ért a vakáció és szeptember elsejével újra élettel telnek meg az iskolák udvarai. A Vörösmarty iskolában sincs ez másként, ahol augusztus utolsó napján az elsősöket külön köszöntötték.

A megszokott, több száz fős rendezvény helyett csak szűk körben tartotta a Vörösmarty iskola a tanévnyitó ünnepségét. A járványügyi helyzet miatt külön köszöntötték azt a 63 tanulót, akik idén kezdik meg tanulmányaikat az intézményben.

– Ez az ünnepség kiemelten a tiétek és a következő hetekben fokozottan figyelünk majd rátok, segítünk benneteket, hogy bátrak és magabiztosak legyetek. A nyáron megtörtént a festés, a folyosók és a termek megszépültek. A tanítóitok egész héten csinosították a termeket, hogy barátságos és otthonos környezetbe tudjanak fogadni titeket – fogalmazott beszédében Justyákné Kiss Ágnes intézményvezető-helyettes.

Fotó: Horváth Bence

A beszédek hallgatása közben a fiatalok kósza pillantásokat vetettek osztálytársaikra, megszeppenve néztek körbe az épületen, az udvaron, amelyek életük következő nyolc évében meghatározó helyszíne lesz. A megilletődöttséget nagy mosoly váltotta, amikor tanítóiktól kis ajándékcsomagot vett át minden elsős.

Az ünnepség végén közül Nagy Réka, Szloszjár Liliána és Zalai Réka mondtak verset az iskolakezdésről, amellyel megnyitották a Vörösmarty iskola 118. tanévét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.