- hirdetés -

Halálos áldozata nem volt a koronavírusnak az elmúlt napon, mégis jelentősen nő országszerte a fertőzöttek száma. Mivel 132 újabb magyar állampolgárnál kimutatták a fertőzést, így 5511 főre emelkedett a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, Békés megyében ez a szám 21-re ugrott.

Utoljára április 10-én volt ennyi új fertőzött az országban, a koronavírus járvány kezdete óta ez a második legrosszabb adat. Az előző napon kicsivel 100 alatt volt a beazonosított fertőzöttek száma. A beazonosított fertőzöttek száma ezzel 5511 főre nőtt, az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak.

Hatósági házi karanténban 8008 fő van, összesen pedig 414 645 mintavétel történt. A járványügyi tájékoztató portál felhívása szerint, ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma Magyarországon is emelkedik, ezért továbbra is fontos a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások, valamint az általános higiéniai szabályok betartása.

Továbbra is érdemes elkerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, üzletekben és tömegközlekedési eszközökön maszkot viselni. Akinél hatósági házi karantént rendelnek el, szigorúan tartsa be! Akinek pedig tünetei vannak, ne menjen közösségbe, baráti, családi vagy egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!

Békés megye még mindig az ország legkevésbé fertőzött megyéi közé tartozik, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem kell odafigyelni az egészségügyi előírások és általános szabályok betartására. A legfrissebb adatok szerint ugyanis itt is nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, a járvány kitörése óta 21 fertőzöttről tudni.

Kiemelt kép forrása: koronavirus.gov.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.