- hirdetés -

Iskolakezdés együtt nevű kampánya keretében tanszereket adott át a gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet augusztus 24-én, a Családok Átmeneti Otthonában. Orosházán és környékén ezúttal 190 rászoruló gyermeket ajándékoztak meg többek közt füzetekkel vagy iskolatáskákkal.

– Az Ökumenikus Segélyszervezet minden évben elindítja Iskolakezdés együtt nevű kampányát, mely során idén összesen 2000 gyermeknek biztosítunk tanszercsomagot, beiskolázási támogatást, ez gyermekenként 10 ezer forintot jelent – tudtuk meg Kovács Dánieltől, a Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetőjétől.

A gyerekek iskolakezdését támogatják, többek közt iskolatáskákkal vagy füzetekkel (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, ilyenkor mindig minőségi felszerelést igyekeznek biztosítani a gyerekeknek. Orosházán és környékén ezúttal összesen 190 gyermek iskolakezdését segítették füzetekkel, iskolatáskával vagy épp tolltartókkal, radírokkal és ceruzával. Mindennel, ami csak az iskolakezdéshez szükséges. Hozzátette, a lényeg, hogy az eszközök tartósak legyenek és jól tudják használni a gyerekek, ne maradjanak ki a sorból.

Ezen kívül az iskolakezdést követően, egy esetleges második hullám esetén is igyekeznek mindenben támogatni a hozzájuk forduló gyermekeket és családokat. Legyen szó akár élelmiszerről, tisztasági szerekről vagy arról, ha valakinek megszűnik a lakhatása és szállásra lenne szüksége.

A gyerekek új iskolatáskájukkal (Fotó: Horváth Bence)

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a Segélyszervezet innovatív online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, ahol néhány kattintással tetszőleges összeget lehet adományozni. A Tesco áruházakban adománykuponnal lehet támogatni az akciót, a nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.