- hirdetés -

Új sorozatunk célja, hogy ötletet adjon filmnézéshez, zenehallgatáshoz, olvasáshoz, illetve segítsen eldönteni, hol és mit együnk legközelebb. Hétről-hétre ugyanazt az öt kérdést tesszük fel a bátor jelentkezőknek. A ti ajánlataitok következnek. Ezúttal Szabó Géza árulta el nekünk, mi az ő ötöse.

Melyik a kedvenc könyved?

– Brian Tracytől a Maximális teljesítményt ajánlanám. Ez nem egy regény, hanem egy személyiségfejlesztő könyv. Nagyon jól építette fel azt a szerző, az univerzális törvényekkel kezd, majd a végén a szeretet erejéig jut el. Brian Tracy több évtizednyi élettapasztalatát tárja az olvasók elé. Való igaz, sok hasonló célú könyv létezik, és nagyon sok közülük egy kaptafára is megy. De ez más. A hatására motiváltabb lettem, és talán ez az olvasmány is segített kihozni magamból azt a kis pluszt, ami bennem van. Igazából teljesen mindegy, miben akar az ember jobb lenni, ez az írás a segítségére lesz.

Melyik a kedvenc filmed?

– Filmet leginkább szórakoztató jelleggel szoktam fogyasztani. Amit ajánlanék, az a Volt egyszer egy Hollywood. Anno a moziban is láttam, és nemrégiben újra megnéztem. Érdekesség a filmben, hogy alapvetően egy igaz történetre épül, amit Quentin Tarantino a maga sajátos stílusával filmesített meg. Tudni kell azonban, hogy Tarantino átírta a sztorit, legalábbis ami a film végét illeti. De a poént nem akarom lelőni. Ami biztos, hogy Leonardo DiCaprio és Brad Pitt együtt elég jó párost alkot, a rendező pedig hozza a megszokott formáját.

Szabó Géza is elárulta, mi az ő ötöse (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozatod?

– Nagyon kevés sorozatot nézek. Ami viszont legutóbb megragadott, az a True Detective, vagyis a Törvény nevében című krimisorozat volt. Főként az első évadja tetszett. Nagyon jó a szereposztás és a rendezés is. A történet érdekessége, hogy egyszerre több idősíkon zajlanak az események. Párhuzamosan futnak a szálak, a jelen és egy tíz évvel korábban történt nyomozás közt cikázunk. Nagyon jól meg van vágva a film, hiszen mikor már azt hinné az ember, hogy végre elkapta a fonalat, akkor újabb csavarok jönnek. Úgyhogy az első évad végig nagyon izgalmas volt. Szerintem kihagyhatatlan.

Ki a kedvenc zenei előadód?

– Borlai Gergő dobost választom. Egyébként épp tegnap voltam a Gyulai Vár Jazz Fesztiválon, ahol ő is játszott. Nagyon nagy élmény volt hallgatni. Borlai egy világhírű dobos. Érdekes, hogy tapasztalataim szerint a magyarok közül sokan nem ismerik, pedig külföldön már nem kis hírnévre tett szert. Nyilvánvalóan az itthoni dobosok körében közismert, de ha az átlagembereket nézzük, akkor kevésbé az. Ő egy igazi világjáró, aki egyébként stúdió- és session zenészként is működik. Egy energikus, erős és karizmatikus dobos, akire büszkék lehetünk.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

– Nemrégiben volt egy munkahelyi vacsoránk, melynek olyan helyszínt szerettem volna választani, ami újdonság a munkatársak körében. Így a gádorosi A’la Bárd mellett döntöttünk, ami nagyon jó választásnak bizonyult, hiszen egy igen kellemes estét töltöttünk ott. Kiadós volt az étel is, és az étterem is nagyon szép. Süllőt ettem egészben. Nem bántam meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.